.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 21:34:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: spryskiwacze ... rozproszone ...
PostNapisane: 01.mar.2005 20:52:31 
Użytkownik

tak oczywiscie szukalem tego tematu :D
wiem juz o przepychaniu o tym jak wyjac spryskiwacz :)

niestety pomimo nawiazani tematu nie poadla odpowiedz czy ktos znalazl (gdzie jakie czy pasuja) takie spryskiwacze co by dawaly taka jakby mgielke na cala szybe? a moze to kwestia cisnienia , tzn ze w innych autach tak pryska na cala szybe bo wieksze cisnienie plyny i tak ladnie pryska?

u siebie strawdzalem to pompeczka w miare niezle daje, na dobrych pare metrow grubym strumieniem.

jak to jest?

a druga sprawa to chy moglem cos przedziurawic ? bo ostanio po kombinowanu z ustawiniem gdzi ema pryskac z jednej dyszki ledwo ledwo mi sika.. doslownie na 5-10cm...
no i leje sie mi pod maska plyn ...

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2005 22:05:48 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Te kulawe pryskanie to wina lania wody z "mydłem" , dysze zachodza kamieniem i efekt "murowany".proponuje wyjac dysze i wrzucić je do preparatu od odkamiania czajników itd, znajomemu w omedze pomogło. A co do tematy rozbryzgu (mgiełki) to zypełnie nie zdaje egzaminu przy duzych prętkosciach więc odpuśc sobie. Takie dysze sa dobre do aut terenowych gdzie nieraz potrafi wpasc spora dawka błota na szybe.

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2005 22:41:34 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Te kulawe pryskanie to wina lania wody z "mydłem" , dysze zachodza kamieniem i efekt "murowany".proponuje wyjac dysze i wrzucić je do preparatu od odkamiania czajników itd, znajomemu w omedze pomogło. A co do tematy rozbryzgu (mgiełki) to zypełnie nie zdaje egzaminu przy duzych prętkosciach więc odpuśc sobie. Takie dysze sa dobre do aut terenowych gdzie nieraz potrafi wpasc spora dawka błota na szybe.

wlasnie siedzi w roztworku jutro zobaczymy co z tego wyjdzie :) ja nie to zajade do aso kupie nowe i tez zobaczymy.

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2005 02:12:55 
Klubowicz

U mnie po remoncie zapieprzyly sie dysze jakims syfkiem, to zaczalem czyscic. Jak wyczyscilem to chcialem ustawic za pomoca igly (dwie koncowki po dwie dysze) i tak sie zaparlem ze zlamalem igle i kawalek w dyszy zostal. Teraz pryska na 3 ale za to cisnienie jest wieksze i zmywa jak MrProper :peace:
Jak mialem przytkane to leciala mgielka i wlasnie przy 60/h juz wiaterek mgielke zabieral na dach itd. Wiec nie ma sensu :)
Jak chcesz uzyj mojego "patentu" i zatkaj jedna dysze :P

==========================

A80 B2 '82 1,8 PV 110KM - kolekcjonerski :)
Opel Vectra A '91 1,8 90KM - użytkowy

Tytuł: Re: spryskiwacze ... rozproszone ...
PostNapisane: 02.mar.2005 22:20:34 
Użytkownik

ok daja jak szalone:D z tego calego ustawiania skonczyl mi sie plyn... nic w tym dziwnego gdyby nie do ze zadna mila kontrolka mnie nie ostrzegla wczesniej...

czy mozliwe ze u mnie nie ma tego? w instrukcji widac jak wol ze jest.
co tam moze pasc co wymienic? tzn jakis czujnik pewnie tylko ptanie czy nie jest w komplecie z jakas wieksza (drozsza czescia) czy to pierdolka i spokojnie mozna isc do aso bez ryzyka ze zaspiewaja duzo $$$ ?

Tytuł: Re: spryskiwacze ... rozproszone ...
PostNapisane: 02.mar.2005 23:03:08 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
sampek napisał(a):
ok daja jak szalone:D z tego calego ustawiania skonczyl mi sie plyn... nic w tym dziwnego gdyby nie do ze zadna mila kontrolka mnie nie ostrzegla wczesniej...

czy mozliwe ze u mnie nie ma tego? w instrukcji widac jak wol ze jest.
co tam moze pasc co wymienic? tzn jakis czujnik pewnie tylko ptanie czy nie jest w komplecie z jakas wieksza (drozsza czescia) czy to pierdolka i spokojnie mozna isc do aso bez ryzyka ze zaspiewaja duzo $$$ ?
Jak nie masz CHECKA to nie masz tej kontrolki, natomiast jjak masz to pewnie zaśniedziały styki na pływaku w zbiorniku spryskiwaczy.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2005 15:04:30 
Użytkownik

Ja mam zalozona "mgielke" od skody i jest super.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1