Darp napisał(a):
krzysiek p
Co z tego że postawisz sobie cel: A6 2.5 TDI AEL automat quattro, avant, skora webasto i kolor ciemna zieleń....
Postaw sobie: A6 2.5 TDI - dobre, zadbane auto
...a będziesz zadowolony jak takie znajdziesz, bez wzgledu już na pozostałe wyposażenie.
Ja swojego szukałem pół roku, choć nie jest do końca tym wymarzonym to jestem bardzo zadowolony (mimo 115 koni tylko)
Pozdrawiam i życzę udanych łowów
Darp
Dokładnie tak samo uważam.
Co do automatu - polecam, a zepsuc sie moze zupełnie tak samo jka i manual - ja nie wiem co to klopot z dociskiem, sprzeglem, linka sprzegla....
w tych samochodach nie bylo wersji automata z quattro (mowimy o TDi).
140 konne samochody tez byly z automatami.
115 konne silniki maja wieksza zywotnosc od 140, ale wiadomo - kazdy wolalby miec mocniejszy.
Ja jestem bardzo zadowolony z mojego 115 konnego motorka - jak smiga - wszyscy chyba wiedza - jest po prostu rewelacyjny.
autko sprawuje sie rewelacyjnie
awaryjnosci nie stwierdzilem pomimo przebiegu 300 tkm
aha - nie wierz w bajki i nie patrz na przebieg autka podczas kupna - podejrzewam, ze jak bedzie ponizej 200tkm - to znaczy, ze jest skrecony licznik.
zywotnosc tych silnikow ponoc siega miliona kilometrow
a co do roznic pomiedzy 115 a 140 - to są to :
program sterujacy oraz wtryski
cala reszta jest taka sama, wiec przerobka jest prosta i szybka - jakby mocy brakowalo
odnosnie pytania o C4 i A6 - to jest prosta sprawa - jak kupisz mlodsze, to powinno byc w lepszym stanie i miec lepszy wypas - ale za to bedzie drozsze - cos za cos
jak bedziesz mial jakies pytania - dawaj na Priva - sluze chetnie pomoca!!
pozdrawiam!!