.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 21:26:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Odlaczylem A/C i REC ... pomocy !
PostNapisane: 03.kwi.2005 11:41:36 
Użytkownik

Witam. przypadkiem odlaczylem kabelki dochodzace do guzikow A/C i REC. Mam klimatyzacje manualna. Czy moze ma ktos schemat jak podlaczyc to z powrotem. Do guzikow A/C i REC mam 6 konektorowe zlacze, a wychodza mi tylko 4 kabelki : szary , czerwony , czarny i zolty. Wie ktos moze jak to podlaczyc ? Na czerwonym kabelku jest +12 , natomiast na zoltym i czarnym mase. Prosze o pomoc. Mam B4 '93 z kima reczna. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2005 12:46:12 
Użytkownik

w tygodniu zajrze do swojego autka to dam znać,chyba że wcześniej ktoś inny pomorze:)

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2005 00:59:14 
Użytkownik

http://mdelectro.net/klima.pdf na dole po lewej stronie masz modul przelacznika

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2005 18:24:01 
Użytkownik

Widzialem ten schemat ale niestety na jego podstawie nie potrafie podlaczyc tych przyciskow.probowalem podlaczyc kabelki podobnie jak tam ( mam inne kolory przewodow ) ale niestety nie udalo mi sie tego dokonac. Jesli ktos moze to prosze podejrzyjcie jak macie w swojej Niunce , po kolei jaki kolor kabla do jakiego gniazda. Z gory dzieki. Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2005 21:48:34 
Użytkownik

no ale przeciez tam jest kostka iu wystarczy ja wlozyc. Masz klime dokladana z samorobki? Jesli tak to nikt nie ma takich kolorow jak ty.

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2005 21:55:10 
Użytkownik

klima byla w samochodzie ... jest napisane ze ma klime w ksiazce serwisowej bo na poczatku jak kupilem auto to sprawdzalem co oznaczaja te literki i jeden z kodow oznaczal klimatyzacje , ale nie recze za to , ze poprzedni wlasciciel przy niej nie majstrowal . Przy przyciskach jest wtyk do kostki , ale kable ktore powinny do tej kostki dochodzic sa luzem , maja tylko takie zaciski ktore mozna podlaczyc do poszczegolnych wyprowadzen przy tych guzikach.

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2005 22:04:30 
Użytkownik

no to masz zrezana klime, lacznie z przewodami - podziekuj poprzednikowi.
Grzebalem w kilku B4 i zadne nie mialo innych kolorow. Bierz miernik do reki i schemat - bedzie dobrze, trzymam kciuki.

PS. Czego szukales ze odlaczyles te przewody?

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2005 09:32:48 
Użytkownik

kurde , niby na tym schemacie dwa kable sa polaczone , i maja oznaczenia BRN - to jest masa ... a u mnie zolty i czarny jest zmasowany, czerwony to zasilenie, wiec podlaczalem tak jak na schemacie i nic. A kabelki odlaczyl moj stary przypadkiem , bo ja potrzebowalem sie dostac do zapalniczki , a moj ojciec chcial zobaczyc co to za wzmacniacz tak obok siedzi :P w kazdym razie dzieki ... pokombinuje troche z tymi kabelkami. jak mi sie uda to dam znac. pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2005 12:37:37 
Użytkownik

Zeby klima zadzialala wystarczy podlaczyc pin3 i pin1. Wyciagnij manipulator od klimy i zobacz miernikiem gdzie masz zwarcie po wlaczeniu przycisku A/C. Wtedy moze znajdziesz numeracje tego zlacza,ale chyba i tak jest opisana. Masa o ktorej piszesz to masa diod swiecacych i masa elektromagnesu sterujacego silownikem klapy. Ostatni na dole to poprostu + dla elektromagnesu. Zobacz jakie kolory przewodow ida do elektromagnesu (jest z prawej strony nagrzewnicy, przy silowniku klapy), potem wez miernik przelacz na omomierz i exploruj manipulator.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1