.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 06:28:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z odpalaniem B4 2.8 Pomocy
PostNapisane: 03.kwi.2005 16:45:16 
Użytkownik

A wiec sprawa wyglada nastepujaco: jade sobie pod gorke i nagle spadek mocy redukcja i nic. Wylaczam silnik proboje odpalic i tu niespodizanka ale sie nie da:( Dzwonie po kumpla i ten mnie holuje z jakies 50 km, potem proboje odpalic i odpalila, jade z jakies 10 km i znow gorka i znow problem sie powtorzyl:( Odstawiam samochod na parking i tam reset kompa. Pomogla odpalic, lecz po zgaszeniu znow nie chce. nie wiem co robic z tym fantem ?? Zapomnialem ze ostatnio komp mi swirowal ze nie ma benzyny a byl caly bak, wczesniej podobnie bylo z poziomem oleju. Poradzcie prosze.

Pozdrawiam Adam

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2005 18:08:57 
Klubowicz

Kontrolka braku benzyny i smarowania nie ma nic wspólnego z gaśnięciem auta - to zupełnie inne systemy. Co może być przyczyną to narazie nie mam pojęcia.

P.S. Pytanie na TECHNIKALIACH powinno być zadane...

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2005 19:27:54 
Użytkownik

układ wskazania ilości paliwa nie ma nic wspólnego z jednostką sterującą jest tak prosty jak w żuku chyba żę masz auto check ale to i tak nic nie zmienia przyczyną wariacji wskazań będą zimne luty na kostce w liczniku natomiast nie wiem co masz na muśli mówiąć o poziomie oleju nie ma takiego wskażnika chyba żę chodzi o auto check.przyczyną najczęstszą znowu zimne luty lub słabe połączenia . a nie zapowietrza ci się zbiornik paliwa?i sprawdz masę silnika a szczególnie przewód masowy idący do ecu aha jak nie chce zapalić to wsłuchaj się czy pompka paliwa załacza się to przynajmiej wykluczysz lub potwierdzisz rodzaj uszkodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 06.kwi.2005 14:24:23 
Użytkownik

No i po sprawie, padla pompa paliwa ale jest juz nowa od A6. I teraz zupelnie inaczej sie wkreca na obroty:)

Pozdro

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1