.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 22:01:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prośba o info(uszczelki pod głowicę i pokrywę zaworów).
PostNapisane: 19.kwi.2005 18:29:35 
Użytkownik

Kupiłem w hurtowni motoryzacyjnej uszczelki pod głowicę(Elring'a) i pokrywę zaworów(Reinz'a).Po sprawdzeniu w Etosie nie zgadzają się nr katalogowe.
Wg Etosa powinno być - głowica-048 103 383 B na opakowaniu jest 627.810 wg Etosa - pokrywa zaworów-027 198 025 ------ " ------ jest 15-27327-01
Oznaczenie silnika 6A 2.0 L 16V DOHC rok prod. 1990.Facet twierdził uparcie ,że pasują do mojego silnika.Proszę o pomoc , czy mam zwrócić uszczelki.

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 20:51:52 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Programy ETKA i ETOS zgodnie podaja takie same numery tych czesci co podales dla twojego silnika 2.0 16 V o oznaczeniu 6A. Moze na tym opakowaniu sa to jakies numery wewnetrzne magazynowe. Skoro gosciu w sklepie twierdzi ze to do twojego modelu to pewnie tez korzystal z ETKI lub programu czesci firmy BOSCH, zeby dobrac te uszczelki. Facetowi w sklepie mozesz powedziec ze jak sie pomylil przy zamawianiu czesci, to on bedzie za to odpowiadal, a nie ty. Wedlug mnie wszystko powinno pasowac. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.kwi.2005 16:58:59 
Użytkownik

Dzisiaj byłem w innym sklepie i uszczelka pod głowicę sie nie zgadza z uszczelką do 6A innej firmy.Jest prawie identyczna,ale nie taka sama(przymierzałem).Nr w katalogu książkowym jest jeszcze inny niż moja uszczelka i w Etosie(520 ...).Powiedzieli mi,że to nie taka jaką powinienem dostać.Pojechałem do tej hurtowni i facet z drugim pracownikiem sprawdził jeszcze raz,czy jest odpowiednia do 6A.Potwierdził,że jest ok. i nie ma podstaw do twierdzenia,że jest nie odpowiednia,więc gdyby nie pasowała to on bierze pełną odpowiedzialność za to na siebie.Uspokoił mnie . I ty też. Uff!!Uszczelka pod pokrywę jest prawidłowa.Pozdrawiam.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1