Problem jest nastepujacy: chce sobie schowac cala instalacje GPS (do palmtopa) pod deske. Jedyny problem jaki z tym mam to zasilanie - w tej chwili wszystko (palm+antena) jest podlaczone pod gniazdko zapalniczki co ani nie jest wygodne (kable) ani ekonomiczne (zasilanie do gniazdka zapalniczki podlaczone jest caly czas, wiec zre prad nawet gdy samochod stoi na parkingu). Chcialbym miec mozliwosc wylaczenia talatajstwa wiec sposoby sa dwa:
- powiazanie tego z zaplonem (kluczyk w stacyjce - jest prad, wyjecie kluczyka powoduje odciecie - dokladnie jak z radiem)
- wstawienie dodatkowego przycisku do konsoli ktory wlaczalby prad dla calego zestawu.
W konsoli mam nawet miejsce na jeden przycisk (poki co jest tam zaslepka) tyle ze warsztat z ktorym rozmawialem stwierdzil ze przyciski te sa elektroniczne i aby wszystko dzialalo jak chce trzeba by dorabiac elektronike sterujaca zasilaniem ktora bylaby podlaczona wylacznie pod ten dodatkowy przycisk.
Mam wiec pytanie, czy da sie to jakos obejsc, ew. skad wykombinowac taki modul sterujacy (i przycisk) ?
_________________ A4 '98 1,9 TDI 110KM AFN - mordka juz lepiej, slipka jak ta lala
hamownia: 127KM/267Nm :"P
|