Witam..Jestem posiadaczem Audi 80 B3 z silnikiem 1.8S i mam od jakiegos czasu spory problem. Wszystko zaczelo sie od tego ze auto podczas jazdy na trasie i po wysprzegleniu spadalo do 200 lub 400 obrotow a nastepnie po wysprzegleniu gaslo calkiem. Od tamtej pory wydech zrobil sie czarny i swiece byly zalane. Zwiekszylo sie tez zuzycie paliwa. Teraz poziom na komorze gaznikowej zostal znacznie zmniejszony zostaly wymienione swiece, przewody i filtry paliwa i powietrza. Gaznik jest w tej chwili ustawiony testerem no i zaplon rowniez jest ustawiony. W tym momencie podczas jazdy obroty spadaja mi juz tylko czasami do 400 obrotow ale gdy ostro wcisne pedal gazu i rusze z kopyta to po zatrzymaniu sie auto tak jakby mi sie zaczynal;o dlawic paliwem i dopiero po chwili wraca do 900 obrotow. No i teraz juz jestem calkiem dolamany poniewaz zaczelo mi bardzo duzo spalac paliwa.Podczas jazdy na trasie 130km robie na 17,5 litra paliwa wiec jak ruski czolg. Bardzo prosze o pomoc jesli ktos sie z czyms takim spotkal bo ja juz odwiedzilem 5 mechanikow i zaden nic nie jest mi w stanie pomoc.Prosze o pomoc...Dziekuje i pozdrawiam
|