Czeka mnie wymiana sprężyn, najpierw strzeliła jedna, teraz druga. Za pierwszym razem nie miałem jak się zatrzymać tylko zobaczyłem w lusterku na asfalcie coś na kształt cybanta. Drugim razem zatrzymałem się i podniosłem... kawałek sprężyny. Słyszałem że mankamentem a4 jest to wielowahaczowe zawieszenie, ale żeby sprężyny pękały?!.... Ja się z czymś takim wcześniej nie spotkałem. Dodam że ani jedna ani druga nie rąbneły w momencie wjechania w dziurę w drodze tylko podczas normalnej jazdy po naszych nienormalnych drogach

I teraz pytanie - jakie sprężynki kupić? interesują mnie tylko standardowe, nie obniżające auta. A może razem z wymianą sprężyn wymienia się jeszcze coś? np. te gumy w których jest osadzona u góry? wydaje mi się że są wypracowane. Jakiego producenta polecacie, ew. namiar na sklep wysyłkowy?
Druga rzecz przy okazji wymiany sprężynek to końcówka drążka, przy okazji dzisiejszych oględzin wyszło że mam minimalny luz na lewej - ale jak to stwierdził mechanik luz jest nie w samej panewce, ale w tym rozszerzeniu gdzie wchodzi gwint gałki. Wymienić tą jedną, czy może od razu dwie? szkoda byłoby kasę na zbieżność wydawać jak druga poleci za niedługo.