.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 13:43:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: kontrolki na desce s6
PostNapisane: 11.maja.2005 19:06:57 
Użytkownik

Witam,
jak Wam wcześniej wspominałem od niedawna jestem posiadaczem s6 2.2 t 96'. Auto jest jescze w zakładzie blacharskim który to dzis odwiedziłem. Siedząc w środku przekreciłem kluczyk i zaświecilo sie kilka kontrolek na desce. Na co zwróciłem uwage - mianowicie na dolnym prostokatnym wyswietlaczu paliła sie kontrolka od ładowania (ok), kontrolka od abs która zgasła po kilku sekundach (ok) ale nie swieciła się kontrolka cisnienia oleju!!!!
Po sprawdzeniu w instrukcji (jest po niemiecku) dowiedzialem sie ze powinna sie świecic na gornym kwadratowym wyswietlaczu. Nie swieciła się!
Na tym wyswietlaczy pojawił się znaczek oznaczajacy brak płynu w zbiorniczku spryskiwacza a po jakiś tam próbach przełączania drugi znaczek a mianowicie przekreślona żarówka.
Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć o co chodzi.
Co mam zrobić żeby zobaczyć te cholerną czerwoną kontrolkę od cisnienia oleju? Czy wogóle się zapala? I kiedy?

Dzięki z gory!

Pozdrawiam

Piotr

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 19:37:57 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
kontrolka sie nei zapalila bo w ukladzi ejst olej a poza tym cienienie jest sprawdzane dopiero po odpaleniu auta wiec taki stan rzeczy jest jak najbardziej normalny

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 19:41:01 
Użytkownik

Dzięki:):):)
Ja wiem że to są głupie pytania. Ale to moja pierwsza taka wypasiona fura więc wszystkiego się uczę.
Jeszcze raz dzięki!!

Pozdrawiam

piotr

Tytuł: Re: kontrolki na desce s6
PostNapisane: 11.maja.2005 19:47:19 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
pitair73 napisał(a):
Witam,
jak Wam wcześniej wspominałem od niedawna jestem posiadaczem s6 2.2 t 96'. Auto jest jescze w zakładzie blacharskim który to dzis odwiedziłem. Siedząc w środku przekreciłem kluczyk i zaświecilo sie kilka kontrolek na desce. Na co zwróciłem uwage - mianowicie na dolnym prostokatnym wyswietlaczu paliła sie kontrolka od ładowania (ok), kontrolka od abs która zgasła po kilku sekundach (ok) ale nie swieciła się kontrolka cisnienia oleju!!!!
Po sprawdzeniu w instrukcji (jest po niemiecku) dowiedzialem sie ze powinna sie świecic na gornym kwadratowym wyswietlaczu. Nie swieciła się!
Na tym wyswietlaczy pojawił się znaczek oznaczajacy brak płynu w zbiorniczku spryskiwacza a po jakiś tam próbach przełączania drugi znaczek a mianowicie przekreślona żarówka.
Co mam zrobić żeby zobaczyć te cholerną czerwoną kontrolkę od cisnienia oleju? Czy wogóle się zapala? I kiedy?

Dzięki z gory!

Pozdrawiam

Piotr

Kolego, poczytaj duuuuużo na temat 2.2T 20v w S2, S4, S6 i w RS2 , bo brakuje Ci wiedzy, i wcześniej czy później wylądujesz z ręką w nocniku.
Doucz się, bo 2.2T jeszcze nie raz Cię zadziwi, zaskoczy, zdenerwuje, ale też da Ci dużo radości, jak będziesz o nie dbał.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł: Re: kontrolki na desce s6
PostNapisane: 11.maja.2005 20:23:05 
Użytkownik

Leo napisał(a):
pitair73 napisał(a):
Witam,

Dzięki z gory!

Pozdrawiam

Piotr

Kolego, poczytaj duuuuużo na temat 2.2T 20v w S2, S4, S6 i w RS2 , bo brakuje Ci wiedzy, i wcześniej czy później wylądujesz z ręką w nocniku.
Doucz się, bo 2.2T jeszcze nie raz Cię zadziwi, zaskoczy, zdenerwuje, ale też da Ci dużo radości, jak będziesz o nie dbał.

Leo to jak już tak piszesz to zapodaj jakies ciekawe linki bo też bym
poczytał...

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2005 20:47:26 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
przede wszystkim www.s2forum.com potem www.s2central.net a następnie stronka SJM autotechnik, ale niestety nie pamiętam adresu. Potem oczywiście to forum, forum Audi S i RS na Streetracingu... można powiedzieć, że po dokładnym przeczytaniu wszystkiego, można mieć jakieś tam pojęcie o 2.2T ;)

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 12.maja.2005 08:15:31 
Użytkownik

Leo,
dzięki za strony ale ja nie jestem taki mocny z technicznego angielskiego jak Ty :diabel: . Pewnie tez bym odsyłał takich leszczy jak ja gdybym tyle w tym siedział co Ty. Przeczytalem prawie wszystko na forum FAQ i powiem Ci szczerze że sporo sie dowiedziałem ale dla kogoś nowego tak jak ja jest to bardzo mało.
Z głupią instrukcją obsługi po polsku jest problem, te tempaki w serwisie tez nic nie wiedzą i trzeba im wszystko pokazywać palcem na monitorze albo przynosic starą cześć jesli coś kupujesz.
Dlatego pytam tu na forum o wszystko bo sporo sie juz tu dowiedziałem.

Także nie jest łatwo i nikt nie mówił że bedzie:)
Ale powoli, może i ja będe kiedyś kogoś odsyłał do literatury technicznej;) (ale na pewno nie angielskiej:))

Pozdrawiam

piotr

Tytuł:
PostNapisane: 12.maja.2005 08:53:04 
Użytkownik

Leo napisał(a):
przede wszystkim www.s2forum.com potem www.s2central.net a następnie stronka SJM autotechnik, ale niestety nie pamiętam adresu. Potem oczywiście to forum, forum Audi S i RS na Streetracingu... można powiedzieć, że po dokładnym przeczytaniu wszystkiego, można mieć jakieś tam pojęcie o 2.2T ;)

http://www.sjmautotechnik.com/

ale tam tyle tego jest że hoho - dopiero sie odechciewa 2.2T jak sie
poczyta co pan zaleca zaraz po kupnie profilaktycznie wymienic
jak i potem listy tego co sie moze spierdzielić ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1