pitair73 napisał(a):
Witam,
jak Wam wcześniej wspominałem od niedawna jestem posiadaczem s6 2.2 t 96'. Auto jest jescze w zakładzie blacharskim który to dzis odwiedziłem. Siedząc w środku przekreciłem kluczyk i zaświecilo sie kilka kontrolek na desce. Na co zwróciłem uwage - mianowicie na dolnym prostokatnym wyswietlaczu paliła sie kontrolka od ładowania (ok), kontrolka od abs która zgasła po kilku sekundach (ok) ale nie swieciła się kontrolka cisnienia oleju!!!!
Po sprawdzeniu w instrukcji (jest po niemiecku) dowiedzialem sie ze powinna sie świecic na gornym kwadratowym wyswietlaczu. Nie swieciła się!
Na tym wyswietlaczy pojawił się znaczek oznaczajacy brak płynu w zbiorniczku spryskiwacza a po jakiś tam próbach przełączania drugi znaczek a mianowicie przekreślona żarówka.
Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć o co chodzi.
Co mam zrobić żeby zobaczyć te cholerną czerwoną kontrolkę od cisnienia oleju? Czy wogóle się zapala? I kiedy?
Dzięki z gory!
Pozdrawiam
Piotr
Kolego, poczytaj duuuuużo na temat 2.2T 20v w S2, S4, S6 i w RS2 , bo brakuje Ci wiedzy, i wcześniej czy później wylądujesz z ręką w nocniku.
Doucz się, bo 2.2T jeszcze nie raz Cię zadziwi, zaskoczy, zdenerwuje, ale też da Ci dużo radości, jak będziesz o nie dbał.