.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 06:35:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Instalacja gazowa do A4 1,8 ADR
PostNapisane: 20.kwi.2005 10:51:32 
Użytkownik

Instalacja gazowa do A4 1,8 ADR-jaka zalozyc i jak u was ksztaltuja sie ceny??
w Koszalinie 2300zl za zwykla na elektronice,
i od 3500 zl do 4500 zl za sekwencyjny BRC

Tytuł:
PostNapisane: 20.kwi.2005 12:27:27 
Użytkownik

Też przymiarzałem się do zagazowania auta i w moich stronach ceny w podobne jak u Ciebie. Jak masz zakładać gaz to tylko sekwencja, różnica jest 1,5 tysiąca ale uwierz że warto ją wydać. Po pierwsze auto nie spali tego 1l gazu więcej niż benzyny jak w przypadku zwykłej instalacji. A więc sekwencja od razu będzie rekompensować różnicę w cenie jej zamontowania. Po drugie, no cóż nie ukrywajmy że nasze ADR to wcale nie rakiety... po założeniu zwykłej instalacji Odczujesz spadek mocy na gazie a i tak nie ma jej za wiele, prawda? Po trzecie, Poczytaj posty na forum, a jest ich dużo, jakie problemy potrafią być przy zwykłych instalacjach.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2005 02:38:38 
Użytkownik

Mam ADR'a z instalacją ELPIGAZ, II generacja (zwykła instalacja gazowa + komp VOILA PLUS). Przejechałem już ponad 90tyś km i jest ok. Pali 10-13l LPG/100km, nie jest odczuwalny spadek mocy. Przy LPG ważne jest by zachować higienę pracy silnika i samej instalacji, aby ustrzec się nieprawidłowości. No i podstawa to porządnie zamontowany gaz. Mam za sobą regenerację parownika także mogę podzielić się spostrzeżeniami na ten temat. Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1