.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 08:22:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z elektryką w C3 90'
PostNapisane: 16.maja.2005 20:40:57 
Użytkownik

Witam po długiejprzerwie.
Nabyłem niedawno Audi 100TurboQuattro 90' z silnikiem MC2 (cygaro długa deska z trzema zegarami z prawej a po środku AC i BC) na dawcę silnika do swapa. Suma sumarum zostaje setka w rodzinie bo okazała się wspaniałym okazem...
do rzeczy.

Po ostrym depnieciu i hamowaniu kierunek w prawo, zakret, odbijam kierownice i widzę że kierunkowskaz nie mruga tylko pali sie non stop...kierunkowskaz wraca na położenie neutralne i auto gasnie. Po paru minutach odkrywam że pompka w zbiorniku działa w zbiorniku tylko razem z kierunkiem..bzzz....bzzz....bzzz a razen z kontrolką prawego kierunku miga ABS i kontrolka akumulatora. To samo dzieje się przy awaryjnych a na lewym kierunku wszystko wygląda ok ale nie działa pompka i nie odpala. Powrót do domu na awaryjnych bo pompka robi wtedy bzzz...bzzz...bzzz...i o. Odłączyłem aku na noc i nic. Przeglądnąłem bezpieczniki przekażniki pod kierownicą i wszystko wygląda ok.P wyciągnięciu przekażnika pompki i włączeniu prawego kierunku pompa działa z przerwami nadal...dopiero wypięcie ze zbiornika uciszyło ją na dobre.
Wygląda na to że to zwarcie i nie mam pomysłu jak to odnależć. Jutro wracam na polę walki więc proszę o jakieś pomysły.
Może jakiiś sposób na znalezienie przyczyny...Dodam że kierunki ogólnie działają bez zarzutu...tylko prawy z pompką.

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2005 20:52:25 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
proponuje przejzec kable nad nogami kierowcy i w okolicach grodzi za licznikami ... jezeli nic nie bylo grzebane w instalacji i nic na to nie wskazuje to mozeto byc takjak sugerujesz zwarcie , natomiast jezeli masz jakies urzadzenie elektryczne zalozone , na przyklad alarm to wlasnie to to moze powodowac takie objawy

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2005 22:07:35 
Użytkownik

Tak. Nie pomyślałem o alarmie...Czujki są a samo urządzenie jest albo wymontowane albo schowane...Nad nogami kierowcy i na grodzi za deską...Za deską nie ma nic...natomiasrt w okolicach przekaż ników nad nogami widziałem jakąś plątaninę...Gdzie jeszcze mogę szukać alarmu? Pod wycieraczkami pod szybą i nad nogami?
Ogólnie alarmu nie ma...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1