.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 08:22:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: umiejscowienie stożka w NG ?
PostNapisane: 16.maja.2005 21:51:35 
Użytkownik

witam mam pytanie jak macie zamocowany stożek w NG ja mysle dac go z przodu na wysokosci kratek w zderzaku tyle ze ciekawy jestem czy nie bedzie sie przez to brudził no i wiadomo. Moze ktos wykombinował gdzie go umiejscowic zeby jak najlepiej wykorzystac jego działanie? Bo jak wiadomo w tym silniku to nie ma miejsca o dziwo jest go wiecej w 2,8! jesli ktos borykał sie z tym problemem to prosze o sugestie a najlepiej zdjecia!

A3 1,9 tdi 130 KM 2008-?

Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2005 07:14:32 
Klubowicz

Podstawa - Zadbaj zeby zasysal jak najchlodniejsze powietrze. Najlepiej jak odizolujesz go od ciepla komory silnika jakas obudowa. Im zimniejsze powietrze trafi do silnika, tym wieksza bedzie jego wydajnosc (po to sie instaluje intercoolery w turbo). Jesli zainstalujesz zaraz za grilem postaraj sie to zrobis w taki sposob, zeby woda nie dostawala sie na filtr. A to ze bedzie sie kurzyl, noo taka jego rola. Potem dbaj o flitr, niedopusc zeby wysechl i byl zasyfialy.

ps. poszukaj na forum, sprawa filtrow byla juz przerabiana

powodzenia :peace:

pozdrowionka
Andrzej

Audi Q8 e-tron 55 s-line

..member of room 119

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1