.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.cze.2025 08:52:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zamarzajacy hamulec reczny...
PostNapisane: 28.lis.2005 14:55:39 
Użytkownik

Mialem sie Was zapytac o wasze rady w tej materii. Ostatnio jak przyszlo troche mrozu to zdziwilem sie okrutnie ale moj reczny zamarzl. Pytanie jest nastepujace, bo pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafilo i przyznam ze bardzo mnie to zdziwilo...

Gdzie tkwi przyczyna?? Co przymarzlo?? Czy to linka czy zacisk?? Jak sie tego pozbyc, narazie nie zaciagam recznego ale to nie jest rozwjazanie Obrazek Co zrobic zeby temu zapobiedz i usunac ta usterke...Czekam na Wasze rady i doswiadczenia w tej materii Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2005 15:24:22 
Użytkownik

ja wlasnie z takich powodow nie zaciagam recznego. No chyba, ze parkujesz na stromym podjezdzie/zjezdzie do garazu

ABC@8G7

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2005 16:01:34 
Użytkownik

Witam.Miałem podobny problem.Jeżdziłem dużo gdy było mokro i gdy zatrzymałem auto i postało na mrozie ręczny nie chciał odpuścić.Przyczyny były dwie.W jednym bębnie przybarzła okładzina do bębna a przy drugim zamarzła linka ponieważ pancerz był nieszczelny.Bęben zamarzł ponieważ cylinderek minimalnie puszczał i chyba płyn był lekko zawodniony ale po wymianie cylinderka i zminie płynu już nie zamara.Co do linki to dokładnie ją osuszyłem i w miejscu "zranionego" pancerza naciągnąłem koszulke termokurczliwą, podgrzałem i trzyma bez problemu i wszystko działa jak należy....Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2005 16:03:46 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Linka powinna być raz na jakiś czas zakonserwowana od środka smarem......ale białym i żadnym innym grafitowym czy łożyskowym tylko białym.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2005 16:09:05 
Użytkownik

czyli obstawiacie ze to linka rdzewieje :zly: Bede musial ja przetarmosic i zrobic tak zeby nie zamarzala...

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2005 09:51:31 
Użytkownik

Auto: A6 C4 2.5 tdi AEL
Jeśli masz 'gołą' linkę to tak, choć byłoby to trochę dziwne. U mnie linki są pokryte tworzywem - nie mają prawa zardzewieć. No chyba, że tworzywo jest przetarte - ale wtedy nie ma sensu się bawić, tylko trzeba wymienić. Prędzej pęknie pancerz - tutaj można zrobić tak, jak napisał radeknet.

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2005 11:02:33 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
kiedys mi przymarzała. Pancerz byl zmolestowany i prawdopodobnie gdzies woda wciekla. Pomogla wymiana linek, cena okolo 80zl. teraz zaciagam nawet jak jest mroz i nic nie przymarza.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1