.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 21:42:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wskaźnik paliwa, centralny zamek A4
PostNapisane: 07.gru.2005 00:24:23 
Użytkownik

Witam,

Mam problem w A4 1.6 '95 - podczas jazdy ostatnio się wystraszyłem ponieważ zalałem samochód do pełna i po przejechaniu 100 km wskazówka od stanu paliwa spadła mi do 1/2 baku :-) zalałem spowrotem, aby to sprawdzić i okazało się pokazuje źle. Teraz ta sama wskazówka spada mi do 0 i włącza się kontrolka, ale po przekroczeniu 3000 obrotów wskazówka znowu pokazuje jakiś stan paliwa, ale gdy zejdę poniżej 2500 obrotów znowu spada. Czasami nie działa wogóle zależy jak jej odbije - co może być przyczynął. Drugi problem to centralny pneumatyczny - poprostu nie działa, nie słychać centralki jak wcześniej podczas jazdy lub jak stał samochód było słychać, że próbowała od czasu do czasu przez pąpować, a teaz amen - mam więc problem z bagażnikiem.

THX, za odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2005 11:59:09 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C7
Co do wskaźnika poziomu paliwa to miałem kiedyś taki przypadek w B4.
Działy się cuda, kontrolka paliwa pokazywała różny poziom w zależności od tego czy auto było odpalone czy nie, czy włączone były światła, a nawet po naciśnięciu hamulca. Przyczyną tego był brak masy. Dokładnie to odkręcony był zbiorczy zacisk przewodów do masy, brązowe przewody zbiegające się przy lewej stronie błotnika w bagażniku.
W tym przypadku to może być również masa, ale nie koniecznie w tym samym miejscu.

Audi A4 1,8 125 KM, ADR + LPG II-gen
Audi 80 B3 1,8 90 KM, PM + LPG II-gen
i inne....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1