.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 21:19:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nieszczęście....:( kto może niech pomoże...
PostNapisane: 08.gru.2005 20:42:40 
Użytkownik

Witam wszystkich....

Dzis przeżyłem jeden z najgorszych dni w moim życiu....miałem stłuczke moim Audi 80 B3 z 89' wersja 2.0 silnik 3A z gazem.... mam zniszczony cały przód. Przesunęło mi przedni błotnik od strony kierowcy do tylu(miałem problem z otworzeniem drzwi), atrapa jest połamana, chłodnica złom, wentylatory połąmane,trochę zgnieciony filtr powietrza oraz zdaje mi się, że silnik lekko sie przesunął w tył(widać pośrubach...naciągnięte są..)... :zly:. Oczywiście reflektory nie przeżyły, wrecz przeciwnie jeden kierunkowskaz bodajże jest dobry;-) maska jest podgięta do góry no i pękła mi do konca szyba(była lekko pęknięta wcześniej) :zly: Jest także problem z wrzucaniem biegów...

Po co to napisałem?

Proszę o jakieś informacje ile może mnie to wynieść jak ktoś sie orientuje...oczywiscie prosze o ceny przybliżone...z góry dziękuję pozdrawiam

mam prawko od 2,5 miesiaca....ale to nie znaczy ze jechałem szybko...jechałęm góra 80km/h z tym ze jak w ostatniej chwili jak zauwazyłem forda...nie było szans hamowania...koła ślizgały sie tylko jakies 0,5 sek i uderzenie...moje kumpla bolała klatka od pasów... :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 21:10:22 
Użytkownik

gdzie to się ziomal stało :?: , wal na priva może coś znajdziemy

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 23:50:35 
Użytkownik

nie chce Cie straszyc, ale z opisu wynika, ze wyjdzie kolo 7000 zl wiec sobie daruj. Np. szyba kosztuje 400 zl, maska pewnie ze 300-400 itd. do malowania pewnie komora, drzwi, zderzak (o ile byl malowany), blotniki. B3 to stary samochod, wiec znajdz kogos na czesci. U mnie druciarz bierze za malowanie 150 zl, a dobry fachowie od 250 w gore, za element oczywiscie. Chlodnica 200 zl, wentylatory mozesz kupic za 100 zl choc na gieldach im sie marza 200-300 zl. Lampy ~100 zl, kierunek 15 zl. zderzak do b3 jest na szczescie tani. Sanki pod silnik, poduszki.... Jak masz pieniadze i czas daj blacharzowi rozebrac dopiero wtedy bedziesz wiedzial co i jak. Ale jak zawiesznie cofnelo i silnik tanio nie bedzie. Zastanow sie 2x albo 3x czy warto.

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł: Re: Nieszczęście....:( kto może niech pomoże...
PostNapisane: 09.gru.2005 01:32:09 
Użytkownik

matikemk napisał(a):
Witam wszystkich....

Dzis przeżyłem jeden z najgorszych dni w moim życiu....miałem stłuczke moim Audi 80 B3 z 89' wersja 2.0 silnik 3A z gazem.... mam zniszczony cały przód. Przesunęło mi przedni błotnik od strony kierowcy do tylu(miałem problem z otworzeniem drzwi), atrapa jest połamana, chłodnica złom, wentylatory połąmane,trochę zgnieciony filtr powietrza oraz zdaje mi się, że silnik lekko sie przesunął w tył(widać pośrubach...naciągnięte są..)... :zly:. Oczywiście reflektory nie przeżyły, wrecz przeciwnie jeden kierunkowskaz bodajże jest dobry;-) maska jest podgięta do góry no i pękła mi do konca szyba(była lekko pęknięta wcześniej) :zly: Jest także problem z wrzucaniem biegów...

Po co to napisałem?

Proszę o jakieś informacje ile może mnie to wynieść jak ktoś sie orientuje...oczywiscie prosze o ceny przybliżone...z góry dziękuję pozdrawiam

mam prawko od 2,5 miesiaca....ale to nie znaczy ze jechałem szybko...jechałęm góra 80km/h z tym ze jak w ostatniej chwili jak zauwazyłem forda...nie było szans hamowania...koła ślizgały sie tylko jakies 0,5 sek i uderzenie...moje kumpla bolała klatka od pasów... :zly:

Czuje ten bol, ja mam prawko od prawie 2 lat ale dopiero pierwszy raz w polsce na wakacjach smigalem pugiem 1.2 na biegach i tez musialem sie nauczyc ze trzeba pieronsko uwarzac (ihmo, amerykanie sa poje.bani ale niejezdza tak jak polacy :D bez urazy, stan drog na autostradach jest lepszy nic u nas ale z wyobraznia to jest slabo....) w konsekwencji teraz i lepiej jezdze. Ale podzialalo na mnie to jak jechalem w poprzek polski i to jak widzialem jak wyprzedzali na jednopasmowkach i jak "swirowali"..... masakra, albo wypadki jak podczas wyprzedzania sie stykneli na srodku....

Musialbym miec stalowe nerwy zeby jezdzic po polsce..... ;-)

A najwiekszym horrorem bylo to ze jechalem z lotniska w krakowie tyle co z NYC do Buffalo (misateczko gdzie jest niagara) okolo 450mil..... a z krakowa do domu bylo 350-400km (~250mil) i zajelo to dluzej......

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2005 09:44:20 
Użytkownik

Dawaj fotki to sie oceni.
Za 7tys. zł to już po niezłym dzwonku można auto odbudować. Do B3 części jest masa i w dobrych cenach. Trzeba tylko poszukać. Z tego wszystkiego robocizna będzie najdroższa.

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2005 10:13:29 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
mozna porobic na uzywkach wykreconych z niebitych wozkow, np na szrotach lub w firmach z czesciami uzywanymi.

blotnik ~100-150zl. maska ~200-250zl.

trzeba obejzec od dolu samochodzik. byc moze silnik sie cofna bo wyrwalo poduche/poduchy, to nie jest takie straszne.

Najwazniejsze jest czy samopchod nie wygial sie, nie zmienil geo. Jesli nie to mozna naprawić, jesli koszty nie zxa wysokie 2-3kpn, a sam samochod byl w dosc dobrym stanie. w innym prypadku sprzedac na czesci i kupic caly sprawny niebity.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1