Drodzy Forumowicze, ponownie proszę o pomoc - temat może oklepany ale nie wiem co robić: A4 avant 1,9 tdi 1996 rok silnik AFN przebieg 188 000 km, nagle w trakcie jazdy (przy różnych prędkościach) traci moc i wlecze się jak muł, nie przyśpiesza, nie kopci, jak lekko ujmę gazu to moc odzyskuje jak nadepnę znowu traci moc, muszę poruszać kilka razy gazem albo sam nagle wskoczy na swoją zwykłą moc - i znowu jedzie normalnie. Jest tak coraz częściej, sprawdziłem: pompę paliwa-OK, nowy filtr paliwa, ropa-OK, sprawdzany Vag'iem - wszystko OK (chociaż jak na złość nic się wtedy w trakcie jazdy z Vag'iem nie działo !!) podejrzany był u diagnosty jakiś zaworek odcinający paliwo ale w czasie sprawdzania Vag'iem działał dobrze, przepływomierz-OK, turbina-OK, podobno jakaś iglica w "gruszce" może się zawieszać ? sprawa pojawia się jakiś czas po jeździe samochodem - nigdy tuż po odpaleniu, podobno można jeszcze sprawdzić odpowietrzenie baku paliwa ale nie wiem jak to zrobić - już nie wiem, co robić ?!
|