Witam mam Audi B3 z 91roku 1.8s
Mam pytanie:
- pytanie nr 1
Przednia szyba w prawym i lewym dolnym rogu (tu gdzie szyba jest jeszcze czarna) pojawiły się(pod szybą) tak jakby pęcherze powietrza albo wody. Na razie się nie powiększają.
Dlaczego tak się dzieje? Można to jakoś usunąć albo naprawić? Czy to coś groźnego dla szyby?
- pytanie nr 2
Jadąc samochodem idealnie prosto. Patrząc na kierownicę jest ona lekko skręcona w lewo dziwnie to wygląda. Zbieżność jest ok., nie ściąga samochodu w lewo, po oponach nic nie widać. Amortyzatory i sprężyny ok. Próbowałem przestawić kierownice na drążku(frezach) ale wtedy kierownica znowu jest skręcona w prawo. Można to jakoś poprawić?
- pytanie nr 3
W kolektorze ssącym (wtrysk jednopunktowy) są takie zaślepki zauważyłem że sączy się z nich płyn jedną wymieniłem na nową dalej było mokro, kupiłem poxylinę zakleiłem ale i to nic nie pomaga dalej sączy się z tej zaślepki. Co z tym zrobić? Czym to zakleić? Zatkać?
-pytanie nr 4
Jak się odpowietrza układ chłodzenia w B3 1.8s? Płyn w pewnym momencie zaczyna strzelać w przewodach gumowych czy to normalne? Jest gdzieś jakiś odpowietrznik? W B4 widziałem na przewodzie wylotowym z nagrzewnicy.
|