.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 21:45:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: dziwne dzwieki w A4
PostNapisane: 13.gru.2005 08:30:58 
Użytkownik

Witam wszystkich klubowiczów, mam pytanko do znawców A4,kiedy rano odpalam autko, przeważnie jak jest temp. poniżej zera,na desce rozdzielczej zapala się lampka (czerwony kwadrat z kółkiem i wykrzyknikiem w środku) i trzy razy słychać dzwięk (taki pisk ostrzegawczy). Błyśnie trzyrazy i zapiszczy a potem znika i nic wiecej sie nie pojawia. Jakby ktoś coś wiedział to prosze o podzielenie sie wiedzą. Z góry dziekuje za jakie kolwiek odpowiedzi. hejka

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 08:41:52 
Użytkownik

zużyte klocki hamulcowe lub jak u mnie było akumulator na wymarciu

Tytuł: Re: dziwne dzwieki w A4
PostNapisane: 13.gru.2005 08:58:02 
Użytkownik

dark79 napisał(a):
Witam wszystkich klubowiczów, mam pytanko do znawców A4,kiedy rano odpalam autko, przeważnie jak jest temp. poniżej zera,na desce rozdzielczej zapala się lampka (czerwony kwadrat z kółkiem i wykrzyknikiem w środku) i trzy razy słychać dzwięk (taki pisk ostrzegawczy). Błyśnie trzyrazy i zapiszczy a potem znika i nic wiecej sie nie pojawia. Jakby ktoś coś wiedział to prosze o podzielenie sie wiedzą. Z góry dziekuje za jakie kolwiek odpowiedzi. hejka

Czy to samo ostrzezenie pojawia się również przy odpalaniu w wyzszych temperaturach, czy tylko przy pierwszym rano i za kazdym razem

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 09:05:03 
Użytkownik

klocki ham. są nowe wiec odpadają, a lampka i dzwięk pojawia sie przy niższych temp., jak jest koło zera to nie ma problemu, i oczywiście nie zawsze sie to zdarza

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 09:13:45 
Użytkownik

Myślę, że może chodzić o akumulator. Sprawdzę w domu dokładnie i jak znajdę odpowiedź to Ci napiszę co znaczy ta kontrolka. Z reguły ciężej jest zakręcić silnikiem im jest zimniej - wiesz olej ma inną gęstość i do tego często jest włączone ogrzewanie etc.
Przy okazji to pozdrawiam kolegę z okolicy ;)

btw. co ciekawe.... u mnie miałem słayb akum. w lecie i czasem ciężko było mu w lecie ruszyć, w zimie pali znacznie lepiej - kiego? :?:

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 09:15:41 
Użytkownik

wydaje mi sie ze jest to coś jak ostrzeżenie o niskiej temperzturze, kiedyś bardzo dawno temu :D w A4 tez to miałem. Nie sprawdziłem tego do końca ale wydaje mi się że jest to o czy piszę ostrzżenie o niskiej temp. przy braku termometra zewnętrznej temp.

Może ktoś to sprawdził i ma 100% odpowiedż :?:

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 11:11:39 
Użytkownik

tez mi sie wydaje że to jakies ostrzerzenie o niskiej temp., moze być też akumulator, stary, kupiony z autem, jak narazie mnie nie zawodzi, zobaczymy przy wiekszych mrozach :D ,jak by ktoś coś miał na 100% to prosze o odpowiedz,hello dla kolegi ze świdnicy :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 11:27:30 
Użytkownik

U mnie jest podobnie jak dluzej postoi auto i jest spory mroz to przy odpalaniu piszczy ze 3 razy i mruga kontrolka abs ale pozniej wszystko ginie i jest Ok.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 18:12:52 
Użytkownik

Ta czerwona kontrolka nie informuje o przymrozku. Najprawdopodobniej to będzie za małe napięcie w instalacji podczas rozruchu poniżej 5V na szafie - aku kibel.

Jak nie to, to może być problem z czujnikiem poziomu płynu hamulcowego w zbiorniczku wyrównawczym - wypiąc wtyczke.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 19:12:42 
Użytkownik

no to chyba raczej bateryjka, płyn hamulcowy na dobrym poziomie, jak miałem zamało to podobnie siedziało ale to juz zrobione, wiec prawdopodobnie przyjdzie nowa bateryjka :( jak sie zdziwie pewnego poranka a narazie niech sie toczy, a przypopmniiało mi sie jeszcze jedno, czy brak sygnału mówiącego o pozostawieniu włączonych świateł czy radia może być spowodowany zimnymi lutami na płycie deski rozdzielczej, jak wyciagne deske i włoże z powrotem to działa przez jakiś czas a potem znika,jak ktoś miał taki przypadek to prosił bym o podpowiedz, tak samo miałem z pompą centralnego zamka, czasami działała a czasami nie, wyciągłem a tam popękane luty, po przelutowaniu wszystko gra, dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2005 19:19:47 
Użytkownik

dark79 napisał(a):
no to chyba raczej bateryjka, płyn hamulcowy na dobrym poziomie, jak miałem zamało to podobnie siedziało ale to juz zrobione, wiec prawdopodobnie przyjdzie nowa bateryjka :( jak sie zdziwie pewnego poranka a narazie niech sie toczy, a przypopmniiało mi sie jeszcze jedno, czy brak sygnału mówiącego o pozostawieniu włączonych świateł czy radia może być spowodowany zimnymi lutami na płycie deski rozdzielczej, jak wyciagne deske i włoże z powrotem to działa przez jakiś czas a potem znika,jak ktoś miał taki przypadek to prosił bym o podpowiedz, tak samo miałem z pompą centralnego zamka, czasami działała a czasami nie, wyciągłem a tam popękane luty, po przelutowaniu wszystko gra, dzieki

Jak nie aku to sam CZUJNIK w zbiorniku - to on czasem siada.

Ja miałem spalony głośniczek to też kilka razy została z włączonymi swiatłami...

Wk..ce jest to że jak sie zapala lampka rezerwy to też pika. A że to pierwszy VAG z lampką rezerwy to sie zapala i gaśnie i zapala i gasnie wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :(:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1