.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 11:04:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: gaz do V8
PostNapisane: 10.gru.2005 05:21:05 
Użytkownik

mam V8 i zamontowany gaz na dwa parowniki bez komputera . Pali mi ponad 30i/100 czy cos da rady z tym zrobic ?????????????????????????

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2005 08:14:48 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Najlepiej wszystko wywalic i załozyc sekwencje , bo II generacji nikt dobrze nie dostroi, ja miesiac czasu stosowałem rózne patenty zeby auto zaczeło godnie jeżdzic.

P.S Tam wystarczy jeden parownik do 180KW, prosta elektronika, dodatkowy emulator, specjalnie wtoczone miksery ,i pare innych detali, które trzeba dorobic we własnym zakresie.

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2005 17:07:34 
Użytkownik

Ja mam w V8 sekwencję. Chodzi rewelacyjnie. Pali mi po mieście do 20l a w trasie w zależności od prędkości 11-14.
Tak jak Mały mówi nie kalkuluje się grzebać jeśli sam sobie nie zrobisz, bo koszty naprawy tego co kilka zakładów popsuje przewyższą wartość sekwencji. Chyba, że ktoś jest "artystą rzeźbiarzem" jak Mały i ma pojęcie co robi. :diabel:
A i do sekwencji dobierz dobrego fachowca bo to też umieją spieprzyć... ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 02:52:42 
Użytkownik

wszystko ladnie , pieknie ale nie oplaca mi sie wstawiac sekwencji za 7 - 8 tys do tak starego auta lepiej kupic drugie audi juz z sekwencja i taniej wyniesie. wW piatek jestem umowiony z magikami od gazu ktorzy sie zajmowali V8 i zobaczymy co poradza

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 13:39:11 
Użytkownik

Opłaca się kraść i kantować :diabel: (ale to też do pewnego czasu).
Generalnie pojedź i zobacz co Ci powiedzą. Potem jedź do rzeczoznawcy i niech oceni silnik, żebyś miał podstawy, by ciągać gazowników po sądach.
Koszty napraw po nieudolnym założeniu gazu będą 100 razy większe, niż dopłata do sekwencji. Ja założyłem u siebie za 5000zł więc to tylko 1500-2000zł różnicy.
Jak ci już założą ten "tani gaz" to policz ile Ci pali. Jak to przeliczysz to różnica będzie znowu większa niż dopłata.
A potem się przejedź sekwencją i kup tonę husteczek, bo zapłaczesz się na śmierć. :573:
A jak już poniesiesz te wszystkie koszty, to pojedź umówić się na termin zmiany na sekwencję. :peace:

Jeśli chcesz ryzykować to twoja sprawa. Jeśli nie masz super-hiper-wypas-extra i do tego mądrych gazowników to odpuść. Chyba, że MałyV8 zdradzi ci kilka ciężko wypracowanych patentów. ;-)

Pomyśl o tym...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1