.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 11:22:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie grzeją lusterka w A4 (B5) 2001r
PostNapisane: 04.gru.2005 13:34:14 
Użytkownik

Witam.
W A4 (B5) 2001r nie grzeją lusterka a o tej porze roku jest to troche dokuczliwe. Problem w tym, że do lusterek wogle nie dochodzi napięcie. Podgrzewanie tylnej szyby działa. Ma ktoś jakiś pomysł co mogło sie stać. Czy tylna szyba i lusterka są na jednym bezpieczniku?

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2005 09:44:19 
Użytkownik

Niekoniecznie są podgrzewane :( ja mam elektrykę w przednich drzwiach lusterka oczywiście też ale lustra nie mają grzania A4 '00 r. tego nie moge zrozumieć to powinno być w pakiecie

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2005 23:38:02 
Użytkownik

No ok. ale w lusterkach sa doprowadzone i podłaczone przewody od podgrzewania tylko nie ma w nich napięcia.

Tytuł: Ogrzewanie lusterek
PostNapisane: 06.gru.2005 08:32:20 
Użytkownik

Witam wszystkich serdecznie, mam pytanko zwiazane z omawianym tematem. Jak mogę najprościej sprawdzić czy moje lustereczka są ogrzewana czy nie(wydaje mi sie że nie) Audi A4 1997/8.

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2005 23:12:18 
Użytkownik

Jednak nie były podgrzewane.
Nie były bo juz są. Trzeba włożyc podgrzewane szkła (lub podkleić maty grzewcze), instalacje jest juz w lusterku i wyprowadzona do kostki w dzrzwiach. Więc wystarczy do tej kostki podłączyć napięcie (najlepiej z przekaznika ogrzewania tylnej szyby) i mamy podgrzewane lusterka a warto bo wygoda duża zwłaszcza o tej porze roku.

A swoja drogą to smieszne zeby przy takim wyposareniu nie było podgrzewanych lusterek. Ale taka ich polityka za wszystko ciągna kase.

P.S. Pisałem wcześniej, ze sa doprowadzone i podłaczone przewody do szkła od podgrzewania tylko nie ma w nich napięcia. A było podłaczone tylko lewe bo szkło było wymieniane i kupione na giełdzie juz ogrzewane - orginalnie "tak jak prawe" nie było podgrzewane.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1