.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.cze.2025 11:15:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: audi80.b4. nie idzie otworzyc lewych drzwi a cypel u gory
PostNapisane: 21.gru.2005 17:30:24 
Użytkownik

witam

mam audi 80 b4 1.9 tdi jest tam centralny na powietrze

dzwigam cypel recznie lub kluczem
Ale nie idzie drzwi otworzyc klamka ani
z zewnatrz ani od srodka szok !!

jak mam sie dostac do srodka drzwi lub jak je otworzyc

ma ktos zdjecia jak jest ten mechanizm zbudowany ?
co sie moglo stac ?
moze przymarzlo ?
dzis odstawilem auto do garazu tam niema minusu
prosze pomocy

adam z katowic

Tytuł: podgrzalem te drzwi i dalej nic
PostNapisane: 22.gru.2005 20:33:36 
Użytkownik

cigle nie umiem otworzyc drzwi ani od srodka ani od zewnatrz

jest tak jak bym otwieral kluczem a wtym czasie pasazer ciagna za klamke od zewnatrz i sie zablokowalo tylko ze kiedys normalnie po ponownym zamknieciu i otwarciu wszystko bylo ok.

a umnie to ciagle to samo

pomocy co mam rwac tapicerke ?
a moze idzie otworzyc jakims drutem

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2005 23:30:16 
Użytkownik

Ciężko tak na odległosć. Rozbierałem drzwi w Audi B3 C3 i mojej obecnej B4. Przy zamkniętych drzwiach rozebranie tapicerki nie bedzie łatwe. Do dwóch śróbek nie dojdziesz - są zasłonięte. Rwać szkoda. Nie wiem co ci poradzić. A klamki obie działaja tak jak wcześniej? To wygląda jak by ci ktoś na silikon przykleił. A tak na poważne to ci nie zazdroszczę.

Powodzenia i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2005 07:53:28 
Użytkownik

napisz jak reaguje klamka z zewnatrz. Czy daje sie w pelni pociagnac? Wlasnie jestem po samodzielnej naprawie zamka w drzwiach pasazera w b4 wiec moze cos poradze. Jesli wina lezy po stronie ciegna czyli kolek jest w gorze, a klamka z zewnatrz pracuje z pelnym skokiem musisz sie wlamac ;-) Moja sugestia to zdjac tapicerke z drugich drzwi (nie odpinac sterowania lustrami bo ciezko potem zlozyc) obadac i male wiertlo w lape ... na laczeniu tapicerki z plastikiem wwiercic sie delikatnie i dokladnie aby nie zostal zaden slad, potem srubowkret w lape i podwazyc strzemiaczko w gore.

Jesli natomiast klamka zewnetrzna zachowuje sie tak jakby drzwi byly zamkniete (czujesz opor przy probie otwarcia) poszlo cos w zamku ;-) Na oko sprezynka odciagajaca blokade zamka - to byl moj przypadek. Przy drzwiach masz nad zmakiem wieksza szczeline. Proponuje wlozyc w nia cos cienkiego np. antenke ;-) Postukac tak aby pod wlasnym ciezarem zapadka opadla (wlasnie po to jest sprezynka w zamku zeby sama schodzila w dol). Jak uda sie otworzyc nie kombinuj tylko sciagaj tapicerke. Potem imbusem odkrec zamek, poodpinaj linki i strzemiaczko. Jak obejrzysz zamek powinna byc widoczna peknieta sprezynka po stronie wewnetrzej zamka. Podmien albo pokombinuj zeby ja podgiac i zamontowac na wlasciwym miejscu. To tyle. Jesli pomoglo daj znac.

W sumie bez rysunkow z etki moze byc ciezko ;-) Nowy zamek kosztuje bagatela ... 180 zl. Za otwarcie drzwi goscie biora od 50 zl w gore.

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1