napisz jak reaguje klamka z zewnatrz. Czy daje sie w pelni pociagnac? Wlasnie jestem po samodzielnej naprawie zamka w drzwiach pasazera w b4 wiec moze cos poradze. Jesli wina lezy po stronie ciegna czyli kolek jest w gorze, a klamka z zewnatrz pracuje z pelnym skokiem musisz sie wlamac

Moja sugestia to zdjac tapicerke z drugich drzwi (nie odpinac sterowania lustrami bo ciezko potem zlozyc) obadac i male wiertlo w lape ... na laczeniu tapicerki z plastikiem wwiercic sie delikatnie i dokladnie aby nie zostal zaden slad, potem srubowkret w lape i podwazyc strzemiaczko w gore.
Jesli natomiast klamka zewnetrzna zachowuje sie tak jakby drzwi byly zamkniete (czujesz opor przy probie otwarcia) poszlo cos w zamku

Na oko sprezynka odciagajaca blokade zamka - to byl moj przypadek. Przy drzwiach masz nad zmakiem wieksza szczeline. Proponuje wlozyc w nia cos cienkiego np. antenke

Postukac tak aby pod wlasnym ciezarem zapadka opadla (wlasnie po to jest sprezynka w zamku zeby sama schodzila w dol). Jak uda sie otworzyc nie kombinuj tylko sciagaj tapicerke. Potem imbusem odkrec zamek, poodpinaj linki i strzemiaczko. Jak obejrzysz zamek powinna byc widoczna peknieta sprezynka po stronie wewnetrzej zamka. Podmien albo pokombinuj zeby ja podgiac i zamontowac na wlasciwym miejscu. To tyle. Jesli pomoglo daj znac.
W sumie bez rysunkow z etki moze byc ciezko

Nowy zamek kosztuje bagatela ... 180 zl. Za otwarcie drzwi goscie biora od 50 zl w gore.