.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 11:23:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Lusterka podgrzewane w b4
PostNapisane: 23.gru.2005 18:29:31 
Użytkownik

Mam lusterka ustawiane ręcznie i brat (mechanik) mówił ze są podgrzewane.
Mam auto od ok 2 miesięcy moze troszkę dłużej ale nie grzeją się jednak kturegoś dnia zauważyłem ze jedno się podgrzało jak włączyłęm tylną szybę i potem znowu sie nie grzało. Kilka razy działało i znowu nic. Zastanawia mnie czy jest jakis prosty sposób sprawdzenia stanu faktycznego tych lusterek czemu nie grzeją bo szyba tylna działą super.

Tytuł:
PostNapisane: 23.gru.2005 20:26:10 
Klubowicz

Najprostszy sposób to wyjąć szkło lusterka i przeczyścić styki. Powinno pomóc. Kiedy mnie złodzieje połamali szkło próbując nieudolnie je ukraść, to jak wypiąłem ze styków się aż posypał utleniony metal.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2005 09:29:11 
Użytkownik

a jakis jest specjalny sposob wyjmowania szkielka tak aby go nie uszkodzic?
Widze ze masz juz tym doswiadczenie wiec co bys radził? Jak je wyjąć żeby nie było skód.

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2005 10:20:38 
Klubowicz

Niestety gotowego patentu Ci nie sprzedam bo go nie mam. Sam za swoje szkła wziąłem się, kiedy złodzieje ukradli mi szkło kierowcy, a połamali to od strony pasażera. Miałem więc już zdemontowane. :< Szkło lusterka z lewej strony, czyli od kierowcy stosunkowo łatwo wyjąć, bo jest osadzone na czterech zatrzaskach rozłożonych po okręgu niejako wpisanym w prostokąt szkła. :D Gorzej z lusterkiem od strony pasażera, które jest mocowane na jeden zatrzask na samym środku szkła, co więcej zatrzask ten wchodzi w takie ruchome ramię (zresztą z kruchego plastku) osadzone w szkle. Ponadto trzyma się jeszcze na dwóch zaczapach podpiętych u mnie do silniczka. Oczywiście opisuję tu mocowanie el. lusterek. Nie wiem jak jest w manualu. Morał jest taki: trzeba być bardzo ostrożnym, bo od pasażera piekielnie ciężko wyjąć szkło nie uszkadzając go. Trzeba zdać się na własne wyczucie. ;-)

Po namyśle dochodzę do wniosku, że to od strony pasażera trzeba zaatakować po skosie, przedłużając linię tego ramienia na którym jest zatrzaśnięte. Potem zejdę do piwnicy pooglądać moje rozwalone szkło, to odpiszę posta z tytułem "jak ja bym się do tego zabrał". ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2005 20:12:33 
Użytkownik

dzieki za odpowiedz. Po przestudiowaniu twoich postów wezme sie po siwętach za te lusterka bo mnie troche drażnią.

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2005 21:07:53 
Użytkownik

wlacz ogrzewanie tylnej szyby, poczekaj z 5 min jezlei lusterko bedzie cieple to sa podgrzewane. tez to odkrylem u siebie dopiero poadczas jazdy we mgle, jak mi lusterka para zaszly i tylna szyba ... nagle wszystko ustapilo :-D

B5fl x2 bylo
A3 2004 BKD bylo
A4 2006 ASB quattro
A6 c4 quattro XYS ael 30.12.1997
A6 C6 CDYA
A6 C7 CDUD @ 320/700
S4 B5 AGB @ 320/460

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1