.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 11:20:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy wymienić simering - jeszcze jedno pytanie
PostNapisane: 30.gru.2005 10:49:48 
Użytkownik

Chciałbym nawiązać do mojego poprzedniego pytania o wymianę simmeringu pomiędzy skrzynią a silnikiem. Zacząłem obserwować czy po nocy pod samochodem mam plamę oleju i na szczęście zobaczyłęm ze plamka jeśli jest to minimalna. Mam nastomiast inną dziwną sprawę - po nocy jak sprawdzam poziom oleju - mam poniżej minimum, jak odjadę choćby 500m - 1km i zmierzę raz jeszcze okazuje się że mam w połowie stanu między min - max. Podbny stan jest jak zmierzę jakiś czas po zgaszeniu silnika (Ijakieś 5-6 godzin). Wszytsko jest ok Ale kazdego ranka mam ponizęj minimum. Co to może być?
Czy ktoś mi powie co oznacza migajaca czasem przy właczeniu czerowna ikonka wykrzknika?
Audi A4 Avant 1.9 TDI 99r.

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 10:59:44 
Użytkownik

Też to przeszedłem. Prawdziwy stan oleju jest jak sprawdzisz rano. Tłumaczono mi to tym że bagnet jest w rurce i jak zapalisz motor to rurka zasysa olej :D i jest go niby więcej ale prawdziwy stan to ten ranny. Więc chyba lepiej będzie jak dolejesz tego oleju.
U siebie miałem po nawet dwóch godzinach powyżej maxa i nieźle spanikowałem, nawet odsysałem olej w warsztacie. Teraz sprawdzam tylko rano i się tego trzymam.
Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1