.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 00:50:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pompka spryskiwaczy reflektorow
PostNapisane: 28.gru.2005 12:18:48 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> pytanie dotyczy mocy takich pompek - czy maja one takie same parametry lub zblizone do pompek spryskiwaczy na szyby czy maja wieksza moc ??

Tytuł:
PostNapisane: 30.gru.2005 22:25:34 
Użytkownik

Mają większą moc.Miałem coś takiego w Passku.Dawało aż miło,jak kärcher.

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 00:05:29 
Użytkownik

U mnie jak charatnie po reflektorach to kropelki z odbicia od szkla sa na calym autku:) :peace: wypasiony bajer a jak lajtowo to wtglada z samochodu naprzeciwko :diabel: - ja raz namowilem starszemu prysnac pare razy zeby zobaczyc jaki bajer :) super rzecz! :): :peace: :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 00:53:12 
Użytkownik

Po pierwsze jest inna średnica węży (wyglądają jak węże ogrodowe takie są grube)
A po drugie ma niesamowitą moc nieporównywalną do spryskiwaczy na szybę (bardziej można porównać do myjki ciśnieniowej)
Spryskiwacze na lampy fajna sprawa tylko że 5 pryśnięć na lampy (bo jeśli są światła włączone to automatycznie są spryskiwane lampy podczas pryśnięcia na szybę) i zbiorniczek pusty mowa o oryginalnym zestawie spryskiwaczy i zbiorniczku na ok. 10L no i trzeba uważać na to aby lampy nie popękały zimą jak się pryśnie na rozgrzane szkła zimnym płynem (mowa o postoju bo nie są szkła chłodzone pędem powietrza)
Ja w moim B2 odłączyłem ten bajer z powodu nadmiernego zużycia płynu (ile bym nie dolewał to zawsze było pusto a zbiorniczek mam 2x większy od standardowego bez spryskiwaczy) i popękania szkieł lamp.

A4 B6 Avant
80 B4 Avant (stary grzechotnik)
80 B3
80 B2 GL

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 04:28:03 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Mam te spryskiwacze w sgmie, szczerze powiem ze uzywałem kilka razy, w sumie to nic specjalnego, przydatne jedynie podczas jazdy w deszczowa noc po trasie.W sumie szkoda zachodu żeby to instalowac specjalnie. W sigmie konstruktorzy o tyle dobrze pomysleli ze dali osobny zbornik i przełacznik , wiec nie ma problemu z wychlapaniem płynu po kilku pryskach.

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 07:29:48 
Użytkownik

Adi 2121 napisał(a):
Po pierwsze jest inna średnica węży (wyglądają jak węże ogrodowe takie są grube)
A po drugie ma niesamowitą moc nieporównywalną do spryskiwaczy na szybę (bardziej można porównać do myjki ciśnieniowej)
Spryskiwacze na lampy fajna sprawa tylko że 5 pryśnięć na lampy (bo jeśli są światła włączone to automatycznie są spryskiwane lampy podczas pryśnięcia na szybę) i zbiorniczek pusty mowa o oryginalnym zestawie spryskiwaczy i zbiorniczku na ok. 10L no i trzeba uważać na to aby lampy nie popękały zimą jak się pryśnie na rozgrzane szkła zimnym płynem (mowa o postoju bo nie są szkła chłodzone pędem powietrza)
Ja w moim B2 odłączyłem ten bajer z powodu nadmiernego zużycia płynu (ile bym nie dolewał to zawsze było pusto a zbiorniczek mam 2x większy od standardowego bez spryskiwaczy) i popękania szkieł lamp.

Mowisz chyba o starej generacji spryskow w audi :)

Ja moge decydowac kiedy chce spryskac szybe a kiedy reflektory i nie mowie o kombinowaniu z wylaczaniem swiatel :D

Poprostu jak mam wlaczone swiatla i mam ochote puscic plyn na lampy trzymam dluzej spryski ( chyba 3 sekundy ) i wali po lampach az milo :) Z wlaczonym xenonem robi wieczorkiem naprawde mile wrazenie :D

Zbiornik mam 4.5 litrowy.

Pozdrawiam ;)

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 09:05:54 
Użytkownik

W związku z tematem mam pytanie, auto moje nie ma spryskiwaczy - ktoś wykręcił, względnie przy zmianie zderzaka przez poprzedniego właściciela nie zamontował tego elementu (drobna stłuczka pare lat temu), no i jest tylko zaślepiony wąż (wygląda dokładnie jak ogrodowy:))W VIN napisane mam że były one w tym aucie (tak też wskazuje zderzak) Mam pytanie w jakim miejscu kryje się pompka? Bo chcę to jak najszybciej wstawić i nie wiem jak mam sprawdzić czy ona jest czy nie, musze też kupić dysze. Zderzak mam dobry (z miejscami na spryski) istnieje kwestia tylko zamontowania tego elementu. Ktoś może ma coś takiego na oku? Pompka + dysze? Jeżeli tak to prosze o namiar bo w aso to cena koło..... 700zł :(
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 09:53:45 
Użytkownik

Timo napisał(a):
Mowisz chyba o starej generacji spryskow w audi :)

Tak zgadza się ja mówiłem o takim rozwiązaniu co ja mam w B2 z 80 lat.

piter-a4 napisał(a):
Mam pytanie w jakim miejscu kryje się pompka? Bo chcę to jak najszybciej wstawić i nie wiem jak mam sprawdzić czy ona jest czy nie
Pozdrawiam

Pompka do spryskiwaczy na lampy powinna znajdować się w zbiorniczku z płynem do szyb chyba że są dwa zbiorniczki ale to tez. U mnie są 2 silniczki w jednym zbiorniczku zamocowane w zagłębieniach na dolnych rogach najlepiej szukać idąc po wężach bo nie są one małe.

A4 B6 Avant
80 B3
80 B2 GL

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 10:04:53 
Użytkownik

Co do zbiorniczków to prade mówiąc to patrząc przez plastik nie widziałem ich. Czy on mogą być tak zrobione że są z zewnątrz prawie nie widoczne?
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 10:17:42 
Użytkownik

piter-a4 napisał(a):
Co do zbiorniczków to prade mówiąc to patrząc przez plastik nie widziałem ich. Czy on mogą być tak zrobione że są z zewnątrz prawie nie widoczne?
Pozdrawiam

Tak one są na zewnątrz w takich okrągłych zagłębieniach w które wchodzą całe od góry mogą być nie widoczne.

A4 B6 Avant
80 B3
80 B2 GL

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2005 10:23:40 
Użytkownik

Ja patrzyłem od dołu na podnośniku i nie widziałem, tylko wychodzi rurka i zaślepienie. Hmm... przy okazji zrobie zdjęcie i oblukasz. Co nie zmienia faktu że dysze (cały układ co znajduje się w zderzaku) są mi i tak i tak potrzebne, więc jak coś ktoś... to bardzo prosze :)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 01.sty.2006 14:45:55 
Użytkownik

piter-a4 napisał(a):
Ja patrzyłem od dołu na podnośniku i nie widziałem, tylko wychodzi rurka i zaślepienie. Hmm... przy okazji zrobie zdjęcie i oblukasz. Co nie zmienia faktu że dysze (cały układ co znajduje się w zderzaku) są mi i tak i tak potrzebne, więc jak coś ktoś... to bardzo prosze :)
Pozdrawiam

Dwa dni temu sprzedal caly zbiorniczek wlasnie z tymi pomkami za 200zl ;)

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 11:58:47 
Klubowicz

A może zamiast spryskiwaczy wysokociśnieniowych zastosować wycieraczki ze zwykłym spryskiwaczem. :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 15:43:44 
Użytkownik

Kurde.... a dysze ci nie zostały?
Jak by ktoś coś to bardzo prosze...
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.sty.2006 18:50:12 
Użytkownik

u mnie zbiornij jest jeden
na dole zbiornika ( w nadkolu przedniego lewego koła ) są dwie pompki
zbiornik ok 8 litrów
przy włączonych światłach działa spryskiwanie leflektorów
zużycie płynu większe niż w kaszlaku
być albo mieć :)
pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1