.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 00:48:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TIPTRONIC w A6 2.5 TDi AKE 180 KM ośka - tryb awaryjny ?
PostNapisane: 03.sty.2006 08:55:09 
Moderator

Auto: Audi A6 C6 Allroad
Witam :!!: Piszę w imieniu mojego łojca mianowicie spotkał się on z pewnym problemem ze skrzynią TIPTRONIC, chodzi o to, że w czasie jazdy po mieście, automat przełączył się w tryb awaryjny – ale samochód dojechał bez żadnych problemów do celu (może trochę byłą mniejsza moc) Czy ktoś z szerokiej publiczności spotkał się z takowym niuansem. Muszę powiedzieć, że przy następnym uruchomieniu po czasie jednej godziny problem ten już nie wystąpił. (może skrzynia jest na windowsie i trzeba wyjść i wejść :diabel: :diabel: :diabel: )

Audi A6 2.5 TDi 00' AKE - Tato Wóz - sprzedany
Audi A6 3.0 TDi Quattro 10' CDYA - ECOTORPEDA
Audi A6 4.2 Quattro AVANT 02' ASG - sprzedany
Audi A3 1.8 Automat 98' AGN - DUPOWÓZ - sprzedany
Audi A6 3.0 TDi ALLROAD 08' ASB - WSZĘDOŁAZ
https://www.facebook.com/Spotywroclawskieaudi
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 15:13:07 
Użytkownik

spotkalem sie z takim czyms-skonczylo sie to remontem skrzyni.... :/ a potem jeszcze kilka poprawek

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 15:30:52 
Użytkownik

Ja miałem też podobne objawy, tylko że u mnie (audi 80 ) to nie ten rodzaj skrzynki, więc być może co innego będzie u Ciebie.
U mnie przy rozgrzanym silniku robiła się przerwa w obwodzie na elektrozaworze - skrzynka wchodziła w tryb awaryjny - błąd na VAGU.
Zdjąłem miskę olejową skrzynki, wyciągnąłem taśmę (wiązkę przewodów), bo wiedziałem że przerwa robi się wewnątrz skrzynki i polutowałem. Przerwa robiła się na charakterystycznych oczkach w taśmie. Do dnia dzisiejszego jeździ jak bozia przykazała.
Można było wymienić całą wiązkę przewodów, no ale nie byłem pewien czy akurat to jest wina wiązki, więc kupować w ciemno to lekka przesada.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1