.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 00:47:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: PRoblem: radio wyświetla napis TIM 2H co to znaczy ??
PostNapisane: 03.sty.2006 17:04:07 
Użytkownik

Witam, mam problem z radiem w audi a4 RADIO AUDI CONCERT, mam do tego zmieniarke, ktora wlasnie mi niedziała,zauważyłem ze na wyswietlaczu radia przy wyłaczaniu auta wyswietla mi sie napisa

TIM 2H

czy ktos wie co to moze znaczyc ??

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 23:03:01 
Użytkownik

TIM - Traffic Information Memory. Funkcja odbiornika radiowego, która zapamiętuje we wbudowanej pamięci odebrane informacje o ruchu drogowym (nadawane przez niektóre stacje radiowe) i potem pozwala je odsłuchiwać. Poruszając się np. po Niemczech działa to super, niestety w Polsce przynajmniej moje radyjko zawsze nagrywa jakieś wiadomości z ...........Radia Maryja :D "TIM 2h" pokazuje się na wyświetlaczu podczas wyłączania radyjka i informuje,że przez dwie godziny od tego momentu radyjko "czuwa" i jeżeli pojawi się sygnał o nadawaniu komunikatu drogowego to zastanie on automatycznie "nagrany". Sprzęt może zapamiętać max. 4 komunikaty o łacznym czasie ok. 16min. Aby komunikaty były nagrywane to radio oczywiście musi być dostrojone do stacji radiowej która takie cuda nadaje, poznać to można po tym ,że na wyświetlaczu jest znacznik TP (Traffic Program).

Pozdr.
TOMek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1