.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 00:48:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wymiana tarcz hamulcowych w audi s3
PostNapisane: 03.sty.2006 20:10:09 
Użytkownik

witam, mam zamiar wymienic tarcze i klocki hamulcowe przednie w audi s3 z 2001 roku a te co sa teraz na przedzie zamontowac na tyle, czy jest to w ogole mozliwe?? :) poza tym jakie tarcze i klocki polecacie na przod??

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 23:01:37 
Użytkownik

Witam!

Taka operacja z układem hamulcowym, to by była odpowienikiem operacji śledziony przez odbyt...ale nie takie rzeczy już ludzie z autami wyczyniali...

A co do firm - ATE nacinane + dobre klocki (Textary dobrze z tarczami ATE grają - mam taki zestaw i jest bardzo przyjemny w działaniu), ale przykładowo EBC - seria 3000 - RED będą przy Twoich parametrach odpowiedniejsze...

Nawiercane Zimmermann'y to też ciekawe tarcze, ale ciężko dostępne. A jak chciałem nie tak dawno zakupić takie w sklepie, który daje forumowiczom zniżki, to miałem prawie 2 miesiące czekać....hahaha

Hamulce jednym słowem muszą być dobre - nie warto oszczędzać (tu Ameryki nie odkrywam) - im lepsze, tym lepiej dla Ciebie!

Jakbyś Chciał coś z ATE, to Daj znać - miałem bardzo dobry kontakt do wyrobów tej firmy i kilku innych. Może się da cenę korzystną zrobić...

Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 23:15:07 
Klubowicz

Nie wiem czy to mozliwe, ale czy ma sens szczedzic na hamulcach!? Przyspieszyc mozna lepiej lub gorzej, ale zatrzymac sie trzeba jakby co jak najskuteczniej.
Pozdro MJ

!!! SMYCZE KLUBOWE -> LINK

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1