.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 21:56:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 10:00:34 
Klubowicz

Bartek J napisał(a):
he he he...to bym jeździł volvo z seri H ;) ..a poważnie...jak duże istnieje ryzyko nabycia "szrota" w budzie audi??..mam nadzieję że trochę mniejsze niż w innych przypadkach?..a może lepiej rozejrzeć się za jkąś 80???...w razie draki nie zje mi kieszeni?

Czy kupisz dobry czy kiepski egemplarz dowiesz się w trakcie eksploatacji. Większość Audic w takim wieku jest zajeżdżona bo ludzi nie stać na porządny serwis - kupują sobie takie 2.8 a później leją najtańszy olej bo ich nie stać na nic lepszego...

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 10:09:44 
Użytkownik

to znaczy że są tępi..:)..jak ktoś w taki wóz leje byle co w różne miejsca to powinien miec zakaz kupowania takich samochodów. Ja teraz mam Ax- a którego" buchnąłem" mojej lepszej polwie, bo poprzedni wóz się skończył;)..i jemu nie żałuję, więc i audi żałować nie będę. Boję się jedynie grubszych napraw mechanicznych..bo jak strzeli np. rozrząd albo skrzynia to mnie położy...z drugiej strony..miałem stare wozy..Ax ma 13 lat, ford miał 20 ponad...i załatwiłem go niestety przez włąsną głupotę..i jeździły i jeżdżą całkiem OK..a o audi to czytałem i słyszałem że to stosunkowo trwałe i raczej nie jakoś strasznie kłopotliwe wozy..poza tym żonie się starsznie podobają ;) ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 13:36:28 
Użytkownik

ale na zaniedbanie rozrzadu sa rownie niewytrzymale jak inne auta - szczegolnie przy V6 :diabel: naprawa zajezdzonego rozrzadu zeżre ci tak do połowy wartości tego auta, wiec szykuj od razu 2 klocki na wymianę tego 'z buta'.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 14:36:37 
Klubowicz

Bartek J napisał(a):
to znaczy że są tępi..:)..jak ktoś w taki wóz leje byle co w różne miejsca to powinien miec zakaz kupowania takich samochodów. Ja teraz mam Ax- a którego" buchnąłem" mojej lepszej polwie, bo poprzedni wóz się skończył;)..i jemu nie żałuję, więc i audi żałować nie będę. Boję się jedynie grubszych napraw mechanicznych..bo jak strzeli np. rozrząd albo skrzynia to mnie położy...z drugiej strony..miałem stare wozy..Ax ma 13 lat, ford miał 20 ponad...i załatwiłem go niestety przez włąsną głupotę..i jeździły i jeżdżą całkiem OK..a o audi to czytałem i słyszałem że to stosunkowo trwałe i raczej nie jakoś strasznie kłopotliwe wozy..poza tym żonie się starsznie podobają ;) ;)

Wymiana rozrządu za wczasu: ok. 1000-1200 PLN z robocizną
Wymiana rozrządu po zonku: od 2000-2500 PLN (lub więcej) z robocizną
Skrzynia do ośki V6: 900-1200 PLN (choć jedni powiedzieli mi 3000 :diabel: ) + 200-300 za przekładkę.

Te wszystkie koszta to i tak "pikuś :-)"

P.S. Ceny znam z autopsji :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 15:11:25 
Użytkownik

Wymieniałem w ubiegły piątek w mojej V6-tce:
rozrząd (paski rolki napinacze), pasek osprzętu, simeringi, świece (Beru 3 elektrodowe) i zapłaciłem za to wraz z robocizną - 700zł
Tak więc nie jest najgorzej ;-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1