.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 21:43:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 avant - problem z tylną klapą
PostNapisane: 09.sty.2006 22:13:12 
Użytkownik

Problem jest następujący od jakiegoś czasu aby dobrze zamknąć klapę muszę uczciwie walnąć przy normalnym zamknięciu zapadki w zamkach przeskakują w 1 pozycję. Zaczałem myśleć co może być przyczyną bo wcześniej kalpa opadając domykała się bardzo dobrze. Skojarzyłem, że majgrając w garażu przy silniku klapę tylną miałem otwartą, a szwagier chcąc otworzyć garaż podniósł bramę uchylną tak, że moja otwarta klapa dostała "strzała". Na klapie żadnego śladu ale wydaje mi się, że to uderzenie mogło minimalnie odkształcić zawiasy.
Moje pytanie jest takie: czy jest jakaś regulacja położenia zamków w klapie czy próbować przy otwartej klapie walnąć w zawiasy z drugiej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 21:34:23 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> kwestia regulacji, opcje sa dwie albo regulujesz bolce w masce sa one wkrecane w maske lub regulacje dokonujesz na wzmocnieniu przednim tam gdzie jest chlodnica...trzeba bardzo sie postarac zeby to wyregulowac. Na poczatek sprawdz gumowe sruby ktore amortyzuja uderzenie maski, pozniej jezeli nie ma efekty wykrec/wkrec troche bolce w masce

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1