Witam ,właśnie wróciłem z ASO Audi u LELLKA ( Opole Sławice ) i moja niunia właśnie tam dostała nowy rozrząd czyli paski , rolki , pompe wody itp. Ale nie w tym rzecz cały pic polegał na tym że do końca wachałem się czy robić rozrząd w ASO czy może gdzieś u mechanika z wiadomych względów czyli finanse. Objeżdziłem wszystkich mechaników i każdy prawie mówił 2200 zł ale zadzwoniłem również do ASO jakis miesiąc temu i tam dowiedziałem się cene 4200 zł. Moje wachania trwały miesiąc i przeważył rozsądek , że rozrząd to nieprzelewki i niewarto na nim oszczędzać więc umówiłem się w ASO , przyjechałem 8 rano samochód miał być gotowy na godzine 13. Przychodze o 13 auto stoi gotowe , przychodzi do płacenia a na fakturze cena 2826 zł za kompletny rozrząd oraz paski wielorowkowe. Zdziwienie moje było takie ogromne że zaraz wdałem się w dyskusje z gościem a on mi na to że teraz rozrząd do tych silników sprzedawany jest w całym zestawie i taki zestaw kosztuje 1700 zł. Jestem taki zadowolony jak dziecko i do tego mam 2 lata gwarancji , podbitą książkę serwisową oraz zrobiony przeglądzik. Także ASO nie takie straszne jak go malują i rozrząd w V6 tez nie taki straszny. Pozdrawiam może komuś ta informacja się przyda.
_________________ A6...2.6........V6..ABC..150KM..225 Nm==> było A4...2.5 TDI..V6..AFB..150KM..310Nm ==>było A4...2.0 TFSI..........180 KM...320 Nm ==> jest BMW..E39..2.0...150 KM....190Nm ==>było BMW..E60..3.0d...218 KM...500Nm ==>było Pozdrawiam BratPit
|