.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.cze.2025 10:08:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fotel mi przypiekło!
PostNapisane: 23.sty.2006 14:28:12 
Użytkownik

Mam w B4 podgrzewane fotele. Przy ostatnich mrozach użyłem grzania trochę intensywniej tzn ustawiłem na 5 potem za jakieś 15 min zjechałem na 4 i 3 bo nie lubię jak mnie grzeje za mocno. Więc niby nie nadwerężyłem instalacji zwłaszcza że cała podróż zajęła mi ze 45 min a jednak na drugi dzień zauważyłem na moim fotelu brązowy ślad w kształcie podkówki całkiem spory –ok 5cm i niestety dobrze widoczny. Tapicerka się przypiekła. I co teraz? Najpierw do elektryka czy do tapicera? Nie mam pojęcia jak i za ile się naprawia takie rzeczy zwłaszcza tekstylne. No i chyba póki co będę grzał fotel tylko w ostateczności.
Ile może kosztować naprawa? i właściwie co się tam mogło stać?

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2006 19:26:23 
Użytkownik

Ciezko mi powiedziec bo niestety nie posiadam tego udogodnienia i nie wiem do konca jak jest zrobione :( Stawiam jednak ze musi byc jakis regulator temperatury( np. cos na zasadzie zelazka :) ) i pewnie tam lezy przyczyna. Moze jakis czujnik temperatury nie dal informacji ze fotel juz ma dosc i grzalka grzala dlugo i na maksa. Najpierw zrób elektryka a pozniej tapicerke to wiem na pewno. A ile kosztuje to dowiesz sie w krotce :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2006 21:11:48 
Użytkownik

cod o elektrynka to najpierw byl zzobaczyl czy jak jeszcze raz walniesz na maxa czy ci bedzie palilo dalej

tapicerka...hmmm... kup sobie uzywke siedzenia sciagnij tapicerke i zaloz na swoje
najtaniej bedzie

powoli do przodu - sold 2004-2006
C4 93r 2.3 - stolen - 2006-2007

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2006 05:37:29 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Wyciagnij fotel , zdejm obicie i sam przejzyj mate grzejną, w miejscu przypalenia musi byc cos nie tak , albo cieńczy drucik , albo przetarta izolacja i dotyla bezpośrednio do materiału itd, odizoluj go kawałkiem maty szklanej lub czegos podobnego (niepalnego) i cała robota.A z tym przypaleniem jezeli nie ma dziury na wylot to sobie odpuść.

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2006 08:07:17 
Użytkownik

Dzięki za podpowiedzi. Mata szklana –no właśnie pewnie to co było oryginalnie już się w tym miejscu przetarło. Regulator raczej działa dobrze, bo gdy zmniejszyłem np. na 2 to grzanie było wyraźnie słabsze. Wyciągać fotel mogę dopiero na wiosnę jak się zrobi naprawdę ciepło bo mógłbym to robić tylko u teściów przed domem, czyli potrzebna cała wolna sobota z przyzwoitą pogodą. Mały radzisz zostawić brązowy ślad w spokoju –niby racja ale jak będę sprzedawał samochód to mi powiedzą: u! panie! tu elektryka siadła i tapicerkę trzeba robić i w ogóle. Poza tym i tak mam przetarcie na boczku oparcia więc może by to zrobić kompleksowo. Tylko nie wiem co tapicer może zrobić –wymienia całe poszycie fotela, sztukuje, dobiera materiał, ceruje, czy co?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1