.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.cze.2025 10:04:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2006 14:12:13 
Użytkownik

blackstarpro napisał(a):
stefek napisał(a):
blackstarpro napisał(a):
Moja b4 w mieście 10-12 Pb, w trasie 7,5 (ok 100 k/h) -9,5 (ok 140). Naprawdę dużo pali dopiero przy 180-200 k/h. Musisz nauczyc się ,,odzyskiwać" energie, zwróć uwagę na to, że każde zdjecie nogi z gazu daje zerowy odczyt spalania. Kolektor 2,6 jest akurat na allegro, z przepustnicą i uszczelkami. Ja na Twoim miejscu, przed jakimikolwiek posunięciami, zaobserwowałbym spalanie oleju.

czyli ten kolektor z allegro by sie nadal? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=83611538
i to juz jest komplet czy czego sjeszcze potrzebuje?
No i co z tym olejem? jakie to mazwiazek z gazem czy bez gazu?:)

Sorry z tym kolektorem, to nie ten, jest tylko podobny. Co do oleju, to chyba warto zorientować się w jakim stanie jest silnik zanim zaczniesz do niego dokładać. Obawiam sie, że oddrutowanie tego co ktoś nadrutował (narzeżbił) doprowadzenie do orginalnego stanu może sporo kosztować i moze to dobrze zrobić tylko Ktoś kto rozpoznaje kolektory po jednym rzucie okiem. Jeśli będziesz musiał dokupić wiele drobiazgów, to moze okazac sie, że lepiej kupić drugi silnik ze wszystkim co potrzbne a ten rozsprzedać, niż szarpac się nie wiadomo jak długo. Wszystko zależy od stanu tego co masz, mój bierze 1l na 3kkm. No i najważniejsze, jeśli autko jeżdzi to sie z niczym nie spiesz.

Hmm wydaje sie ze jest w swietnym stanie - tak twierdza przynajmniej mechanicy z serwisu auto viva - tylko ten gaz - zapytam tego co mi go sprzedaje czy ma te czesci i zobaczymy - autko jest naprawde w super stanie tu jest link do komisu i sa jego zdjecia - http://www.trader.pl/details,131,100103207.asp
A gdzie znalezc dobrego mechnika gazownika ktory cos z tym zrobi?
Nie spiesze sie jeszcze musze kloski i tarcze kupic no i na wszelki wypadek wymienic rozrzad:)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1