.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 15:03:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B3 i automat
PostNapisane: 24.sty.2006 08:37:59 
Użytkownik

Witam.Jestem szczęśliwym posiadaczem audi80 z 1987,(b3) z 3-biegowym automatem.Czy zna ktoś moze budowe tej skrzyni,jakies schematy?Obsługe znam.Jesli to nie jest temat tabu(jak na innych stronach)to bede wdzięczny za informacje.pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2006 11:46:12 
Użytkownik

Jedynie to co Etka pokazuję mogę Ci przesłać. Jakieś problemy ze skrzynką?

Tytuł:
PostNapisane: 24.sty.2006 11:50:02 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Schematy nie wiele Ci dadzą.
A co do obsługi to prosze bardzo :peace:

http://www.automat.pl/vademecum/index.html

Poczytaj a na pewno urośniesz w wiedzę :):

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2006 10:56:39 
Użytkownik

Witam.obsluge z tej strony znam na pamięć.Problemów nie mam.tylko przy wymianie oleju była niewielka ilość opiłków.Czasem ma taki tik,że jest mu ciężko.zarówno na benzynce jak i na gazie.są dni,że poprostu płynie,a czasami jakby cos go przytrzymywało.hamulce i całą resztę wykluczam.Ze skryni żadnej spalenizny nie czuć,nie szarpie.tylko te opiłki...Czy opłaci sie ją ewentualnie rozbierac (podobno ładnie kasują-tak mówią)czy może pasuje 4-biegowy z nowszych.jak myślicie?Dzięki wielkie,ze napisaliście.Pozdrawiam.

Tytuł: audi 80 b2
PostNapisane: 30.sty.2006 12:50:48 
Użytkownik

ja miałem b3 z 89 roku na 4- biegowym automacie wiec napewno skrzynia pasuje i musze powiedziec ze jezdziło mi sie bardzo fajnie polecam automat w audi

Tytuł:
PostNapisane: 30.sty.2006 13:23:08 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
lukkrak25 napisał(a):
Witam.obsluge z tej strony znam na pamięć.Problemów nie mam.tylko przy wymianie oleju była niewielka ilość opiłków.Czasem ma taki tik,że jest mu ciężko.zarówno na benzynce jak i na gazie.są dni,że poprostu płynie,a czasami jakby cos go przytrzymywało.hamulce i całą resztę wykluczam.Ze skryni żadnej spalenizny nie czuć,nie szarpie.tylko te opiłki...Czy opłaci sie ją ewentualnie rozbierac (podobno ładnie kasują-tak mówią)czy może pasuje 4-biegowy z nowszych.jak myślicie?Dzięki wielkie,ze napisaliście.Pozdrawiam.

opiłki oznaczają tylko tyle że coś w skrzyni nie tyle że się kończy co po prostu naturalnie się ona zużywa.

Pamiętaj też o tym że praca asb ma wiele wspólnego z silnikiem.Jerzeli silnik ma ciężko z pracą np. w czasie gdy powietrze jest wilgotne lub jest gorąco to odczujesz to min na sb

Mi osobiście skrzynia najlepiej pracowała po deszczu po takiej wielkiej parówce(jeśli można to tak nazwać). I wiem że miało tu znaczenie to jak silnik pracował.
Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1