.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 23:22:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi coupe , prosze o pomoc kłopoty z lpg
PostNapisane: 30.sty.2006 20:27:42 
Użytkownik

audi coupe 2.3 z roku 89 mam kłopot związany z inst gazowa samochód podczas wolnej jazdy (40, 60 km/h) szarpie przerywa czasami mniej lub więcej no i na wolnych obrotach nie chodzi równo rzuca nim natomiast gdy jest zimny pracuje ładnie te objawy występują na zasilaniu gazem. Silnik jest na wtrysku mechanicznym. Zmieniałem parownik ale to nic nie dało również świece przewody wysokiego napięcia. Prosze o pomoc ponieważ jużnie mam pojęcia o co tu chodzi podejrzewam że to nie jest wina instalacji gazowej.[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 30.sty.2006 20:58:32 
Klubowicz

Trzeba by wyregulować instalkę pewnie...

Tytuł:
PostNapisane: 30.sty.2006 21:06:51 
Użytkownik

jaka masz instalke pierwsza czy droga generacja, a moze nowsza. Moim zdaniem jak parownik jest zimny to dostaje samochodka troche wiecej gazu niz na cieplym, wiec przyczyna moze byc za uboga mieszanka. Napisz jaka masz instalke.

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 13:17:58 
Klubowicz

A jak sprawa wygląda na benzynie :?:
Sprawdź też czy nie łapie lewego powietrza, ja podobnie miałem jak mi pękł wężyk przy krokowym. Dokładnie posprawdzaj wszystkie przewody.

było A4 1.9 TDI avant quattro /AFN/
jest: XC90 T6 i Nissan Juke

Tytuł: Re: Audi coupe , prosze o pomoc kłopoty z lpg
PostNapisane: 01.lut.2006 07:48:35 
Użytkownik

kuba200 napisał(a):
audi coupe 2.3 z roku 89 mam kłopot związany z inst gazowa samochód podczas wolnej jazdy (40, 60 km/h) szarpie przerywa czasami mniej lub więcej no i na wolnych obrotach nie chodzi równo rzuca nim natomiast gdy jest zimny pracuje ładnie te objawy występują na zasilaniu gazem. Silnik jest na wtrysku mechanicznym. Zmieniałem parownik ale to nic nie dało również świece przewody wysokiego napięcia. Prosze o pomoc ponieważ jużnie mam pojęcia o co tu chodzi podejrzewam że to nie jest wina instalacji gazowej.[/b]

Sprawdź najpierw stan elektryki (świece , kopułka , palec rozdzielacza ), filtr powietrza no i gazu.Piszesz że masz nowe przewody - one też do końca nie muszą być dobre ( miałem ostatnio taki przypadek - Janmor i też jeździłem jak na kozie :diabel: ) . A dopiero później regulacja instalki . :piwo:

Aby od instalacji gazowej wymagać dobrej pracy , najpierw trzeba stworzyć jej dobre warunki pracy - co mnie też martwi bo kosztuje :zly:

Tytuł: WKOŃCU ODKRYŁEM PRZYCZYNE
PostNapisane: 01.lut.2006 10:42:11 
Użytkownik

Po długich i wnikliwych przeglądach poszczególnych elementow silnika odkryłem usterke kosztowało mnie to wiele czasu i nerwów no i kasy , był to uszkodzony silnik krokowy który się nie zamykał , wymieniłem no i silnik pracuje równo i nie szarpie.
DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM ZA POMOCNE PODPOWIEDZI
:D ;-) :D ;-) :D ;-) :D ;-) [/list]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1