.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 16:54:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem zbenzyną B4 90km
PostNapisane: 01.lut.2006 17:27:50 
Użytkownik

--------------------------------------------------------------------------------

Witam.Posiadam B4 90 km benzynka.Rok temu po wymianie uszczelki pod głowicą zaczęły się problemy...Na benzynie po odpaleniu obroty skakały,nie przepalał mieszanki palił jakby na 3 gary.Podczas jazdy na gazie i przełaczeniu na pb odczucie było jakby nie dostawał paliwa.Szarpal,dusił sie masakra.Brak wskazań usterki na kompie.3 miechy temu oddałem go mechanikowi z Lubonia k/Poznania,sprawdził sondę,kopulkę ,świece,silniczek krokowy i odziwo... po 2óch dniach użytkowania pojazdu,wszysko zaczęło grać.Po odpaleniu trzymał wolne obroty,przyspieszał dość płynnie,było ok.(mowie tu o benzynie).Ale po miesiącu eksploatacji musiałem wymienić termostat,i od tego momentu powróciły te same kłopoty z pb. Jednakże teraz na benzynie, po odpaleniu, gaśnie za 1szym razem,ale za 2gim potrafi utrzymać wolne obroty około 2-3 min, następnie wariacje wracają , łacznie z praca 3 garów,szarpaniem,duszeniem się ,bardzo czesto gasnie.Poprostu jest to dobijające zwłaszcza zimą.Acha mam gazior założony od początku i on jak narazie nie sprawi rzadnych problemów,wolne obroty trzyma równo,gladko przyspiesza.Pozdrawiam i pomóżcie prosze.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1