.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 08:21:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z audio w A4
PostNapisane: 07.lut.2006 17:05:24 
Użytkownik

Hej.

Kupilem Audi A4 1997 sedan.
Mialo wmontowane fabryczne radio na kasety wiec szybko stwierdzilem ze nalezy sie go pozbyc.

Wstawilem Sony CDX-GT200 i gralo ok.
Pozniej dostawilem Suba ze wzmacniaczem podpialem to pod wyjscie w radiu i przestaly grac tylne glosniki.

Z tylu sa aktywne glosniki Nokia ze wzmacniaczami przy glosnikach.
Podlaczylem kabel remote i nic. Dalej nie graja.
Co zrobic zeby zaczely grac. Albo jakie glosniki wstawic zeby gralo dobrze. Chcialbym wstawic dwudrozne pasywne ale nie wiem jak to podlaczyc. Nie chce zadnych basowych bo w bagazniku mam zestawik JBL (zmostkowany wzmacniacz 260W RMS i sub Bass reflex 250W RMS.
A jezeli nie jest to problem to bardziej wolalbym jednak wymienic te tylne glosniki na inne. Jezeli tak to w jaki sposob wyjac tylna polke?

Czyli w skrocie:
1. Dlaczego glosniki tylne nie graja, a graly?
2. Czy mozna podlaczyc glosniki pasywne do tych kabli ktore sa?
3. Jakie wymiary maja otwory tylne w Audi A4 - 1997r.
4. Jakie glosniki polecacie w te otwory?
5. Jak wymontowac tylna polke?
6. Jak zamontowac tylna polke by przy mocnym basie nie skakala pod szybe?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2006 17:37:53 
Użytkownik

Witam
mogę ci pomóc jedynie w kwestii wyciągnięcia tylnej półki żeby ją wyjąć najpierw musisz odkręcić głośniki są przykręcone od spodu dostaniesz się do śrubek od bagażnika,jak już wyciągniesz to musisz zdemontować oparcie kanapy (najpierw wyciągnij siedzisko,sprawdź czy oparcie nie jest od dołu przykręcone lub czy nie ma blaszek pozaginanych na takich dwóch uszach a później oparcie chwyć od dołu i podnoś do góry dotyczto wersji bez dzielonej i otwieranej kanapy) jak już to masz zrobione to widzisz półkę tam też mogą być blaszki więc poodginaj je i wyciągaj półkę.

mam pytanko jakie miałeś radyjko jeżeli oryginał to jaki model i za ile byś to mógł sprzedać
Pozdrawiam
Mundi

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2006 18:28:08 
Użytkownik

Witamy nowego na forum
ale nie podoba mi sie jedna rzecz.
Jesli jestes nowy i zarejestrowales sie na forum to najpierw powinienes sie przywitac...
po drugie pochwalic jaka super fure kupiles :)
itd....wiesz zawsze tak lepiej i symatyczniej :)

informacje jaki napisal u mnie na poscie Robo :

tak na wstępie to w tylna półke raczej głośników sie nie montuje, ale jeżeli już chcesz, to poszukaj na allegro, były gdzieś, kiedyś adaptory do zamontowania głośników o śr.165mm, chyba że masz coś wycinane ? (czesto widywałem przerabiane otwory w tej metalowej przegrodzie na elipsy 16x9)

moja rada taka:

kup sobie nową półkę bez otworów, i jeżeli "chcesz się bawić w car audo" założ dobry zestaw odseparowany 165mm na przód (to się wiąże niestety z przeróbką przednich boczkówi, ew. dołożenia specjalnych paneli i oczywiście wytłumienia przednich drzwi) dopiero to daje tak naprawde jakiś efekt!

Po tych informacjach ja do siebie kupilem glosniki :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76492862
tez nie mam fabrycznego radia i zamontowalem sobie SONY :P
Po bokach musialem kupic zaslepki bo mialem dziury :<
mam wzmacniacz i tube ale jeszcze nie zdazylem zalozyc tych glosniczkow ktore kupilem :D
pozdrowionka.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2006 19:48:01 
Użytkownik

Ok.

W takim razie witam wszystkich.
Moje autko to
Audi A4 z 1997r sedan z motorkiem 1.8
Jest to autko z kierownica po prawej stronie jako ze na chwile obecna (i tak juz prawdopodobnie zostanie) mieszkam w Anglii.

Nie zrobilem jeszcze nic przy autku (dopiero zaczynam).
Moje audio to:
Radio: Sony CDX-GT200
Wzmacniacz: JBL GTO75.2
Subwoofer: JBL GTO1200B
oraz
6 fabrycznych glosnikow ktore dzialaja na nerwy.

Do Mundiego: Jest to Audi Gamma (kaseta) i bylbym sklonny oddac go za darmo (musialbys tylko pokryc koszty przesylki, o ile jestes zainteresowany). Pisz na maila pzp@wp.pl.

---
Teraz dalej:
1. Dlaczego nie montuje sie glosnikow w tylna polke? Ja nie chce robic jakiegos showcara czy cos. Chcialbym tylko zeby gralo mile dla ucha.
Wydaje mi sie ze dwudrozne sredniotonowe glosniki w polce beda wystarczajace. :P

2. A nie da sie wlozyc glosnikow w te otwory co juz mam i po prostu zamienic fabrycznych Nokii na jakies 165mm JBL albo podobne? Nie chce nic wiekszego bo bas wystarczajaco dobrze gra z bagaznika. Pozostaje jeszcze kwestia czy da sie podlaczyc pasywne glosniki do kabli ktore juz sa poprowadzone (sa od glosnikow aktywnych (teoretycznie bo nie graja wcale)). Jezeli sie da to jak to podlaczyc (sprobuje metoda prob i bledow :)).

Wlasnie wrocilem z parkingu gdzie grzebalem pol dnia. Poprowadzilem kabel zasilajacy z akumulatora poprzez czarna skrzynke z komputerem w srodku do kabiny a pozniej pod progami i pod tylna kanapa do bagaznika. Czy tak moze byc?

Dalej nie wiem co z tymi tylnymi glosnikami. Czemu nie graja. A malo tego teraz jeszcze glosniki przednie z prawej strony graja duzo ciszej i slabiej niz glosniki ze strony lewej :|.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1