.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 23:41:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 1.8 PM rok 89] Pomocy dziwne zachowanie.
PostNapisane: 15.lut.2006 18:05:17 
Użytkownik

Witam

Mam dość duży problem ( samochód mojego ojca) tym bardziej że nie znalazłem pomocy u żadnego z mechaników którzy mieszkają w moim regionie :/
Samochód jak w temacie postu po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów przy zatrzymaniu silnik gaśnie a jeśli nie zgaśnie to pracuje niestabilnie na obniżonych obrotach biegu jałowego. Przegazowując można jechać dalej, lecz słabiej przyspiesza oraz przy redukcjach szarpie i hamuje. Ostatnio przejechałem z trasy ponad 100 km i przy zatrzymaniu zgasł, jednak pozwolił się uruchomić ale prracował niestabilnie na obniżonych obrotach biegu jałowego, ale nie można było ruszyć, bo zaraz gasł przy próbie ruszania. Po ostygnięciu silnika ( odczekaniu kilkanaście minut ) zaczął znów pracować normalnie i można było jechać dalej. Nie zdarza się to przy jeździe po mieście na krótkich odcinkach.

Proszę pomóżcie bo nie wiemy co robić :|

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2006 20:48:32 
Użytkownik

Może uszczelka pod głowicą powoli puszczć,może być też silnik krokowy odpowiedzialny za niskie obroty.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1