.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 20:18:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak wymienic żarówkę od światła drogowego w Audi B4 Pomocy!!
PostNapisane: 13.lut.2006 13:04:33 
Użytkownik

Mam pytanie przepaliła mi sie zarówka od światła drogowego W Audi b4 w przednim reflektorze i nie wiem jak zdemontować zeby dostać sie do żarówki.Czy trzeba wyjąc cały reflektór czy pod klapą zdemontować elementy.Moze to i śmieszne ale proszę o info. Z góry dziekuje.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2006 13:25:21 
Użytkownik

Podnosisz maskę, jeżeli to lewy reflektor to łatwiej -zdejmujesz taką okrągłą plastikową czarną osłonę od tyłu lampy przekręcając ją o jakieś tam ok 45st i już widzisz oprawkę żarówki -teraz tylko ten sprężynujący druciany element musisz jakoś cwanie zdjęć (ścisnąć popchnąć pociągnąć) żeby wyjąć oprawkę i żarówkę. Gotowe. W lewym jest u mnie jeszcze płaska osłona zdejmowana no bardzo łatwo intuicyjnie (wysuwana w górę po naciśnięciu dzyndzla) a pod nią wszystko tak samo łącznie z okrągłą osłoną. Cała operacja max 7 minut z zastanawianiem się która ręka jest prawa.
PS. Żarówka jest typu H4 –światła drogowe (długie) i mijania (krótkie) w jednej żarówce dwuwłókowej. I żadnego demontowania reflektora, zdejmowania szkła itp.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2006 20:06:35 
Użytkownik

tak jak Kolega wyżej napisał ! A co do żarówek to polecam OSRAM SILVERSTONA + 50%. Nie wierzyłem ale rzeczywiście te H4 są o wiele lepsze od standarowych a droższe o 6 zł na sztuce i przy zachowaniu takiego samego poboru prądu lepiej oświetlają drogę i w ogóle jest wiecej światła.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lut.2006 08:05:05 
Użytkownik

Artur -wszystko zależy od tego co uznasz za standardową. Obecnie +30% to już jest absolutny standard a w zasadzie ceny tych różnych +50% są na tyle niskie że wręcz nie warto kupować słabszych. I uwaga bo czasem piszą nawet że +100% tylko nie koniecznie 100% więcej światła ale czegoś tam innego np dezajnu -poważnie!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1