.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:15:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: regulacja ke jetronic 2,3 AAR
PostNapisane: 01.mar.2006 16:14:03 
Użytkownik

Witam
Pytanie do kogoś kto ma konkretne pojęcie w tym temacie
-czy regulować na zimnym czy gorącym silniku
- jakie wartości powinny być na regulatorze spalin
Mam za wysokie obroty na biegu jałowym około 1000 jak sie nagrzeje to 1100 a poza tym gorzej mi pali jak jest gorący - trzeba go pokręcic
w związku z tym te pytania
na pewno nie ma żadnego lewego powietrza - wcześniej gazownik rozregulował mi tarcze - chciał założyć zabezpieczenie od merca (antywybuch) tylko trochę nie wykalkulował ,że w mercu tarcza opuszcza się a nie podnosi :P
na pewno nie było strzałów
w chwili obecnej instalka landi IGS
dzięki z góry za pomoc
pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 17:21:27 
Użytkownik

Jesli miales cos robione przy tarczy spiętrzającej to musisz teraz wyregulować dawkę paliwa (śruba do regulacji znajduje się w środku obudowy rozdzielacza paliwa - otwór jest z góry ) trzeba miec taki specjalny wkrętak.
Teoretycznie regulacja powinna wpłynąć na odpalanie na ciepłym silniku i być może zmniejszy obroty na biegu jałowym.

pozdr. Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 19:21:05 
Użytkownik

ichu napisał(a):
Jesli miales cos robione przy tarczy spiętrzającej to musisz teraz wyregulować dawkę paliwa (śruba do regulacji znajduje się w środku obudowy rozdzielacza paliwa - otwór jest z góry ) trzeba miec taki specjalny wkrętak.
Teoretycznie regulacja powinna wpłynąć na odpalanie na ciepłym silniku i być może zmniejszy obroty na biegu jałowym.

pozdr. Krzysiek

Dzięki ale chodzi mi o konkretne dane ile ma być na analizatorze spalin przy gorącym lub zimnym motorze
Chodzi mi o taką regulację a nie na chybił-trafił

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 19:37:26 
Użytkownik

Jutro bedę grzebał w aucie i prosiłbym o rady
Może ktos pomoże :<

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 01:29:58 
Użytkownik

Auto: V8
obroty masz ok nieruszaj ich :!!: :!!: :!!:
ma byc od 0.8 do 1.2na cieplym
a z tym "kreceniem" poradzilem tak http://www.ppb.pl/forum/viewtopic.php?t ... rzelacznik tylko uklad zaplonowy ma byc ok :!!: :!!: :!!:
pozdr

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 16:18:43 
Użytkownik

weesky napisał(a):
obroty masz ok nieruszaj ich :!!: :!!: :!!:
a z tym "kreceniem" poradzilem tak http://www.ppb.pl/forum/viewtopic.php?t ... rzelacznik tylko uklad zaplonowy ma byc ok :!!: :!!: :!!:
pozdr

Wcześniej przed założeniem gazu było wszystko super autko miało cały czas 800 a jak zimne 900 obrotów , kiedy mój "gazownik" założył mi gaz z mikserem a przy okazji grzebnął w tarczy spiętrzającej to zaczęły się cuda z tymi obrotami.
Dlatego teraz zmieniłem instalkę na wtrysk landi , tyle że kłopot z obrotami pozostał. Dzisiaj zajrzał do klapki i powiedział ,że wzbogacił ilość mieszanki poniewaz była za uboga. Po regulacji obroty nawet jeszcze wzrosły .Powiedział że sąda chyba wysiada i to przyczyna. I kolejne pytanie czy na wolnych obrotach to sonda ma pracowac czy nie. W ustawieniu klapy spiętrzającej kiedy jej się zuboży mieszankę to lambda nie pracuje czy klapa ma być ustawiona na wskazania lambdy, a może tu jest problem i nie trzeba patrzeć na to tylko regulować na słuch i odpalanie.
Myślałem też o analizatorze spalin ponieważ mam do niego dostęp i żeby na niego regulować. Tylko potrzebuję kogoś kto bawił się z regulatorem i wie jaki ma być odczyt i skład mieszanki.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 00:00:50 
Użytkownik

nerwica mnie bierze jak slysze o takich gaziarzach
te auta dobrze chodza na 2gen bez zadnych alakomputerow a jak zalozyl gaz to po jakiego h... bral sie za blaszke?!
a jak ci sie niepodobal mikser to trza bylo zalozyc blosa...
to jakis czub! i radze zmienic machera
pozdr

punk's not death

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 08:46:11 
Użytkownik

weesky napisał(a):
nerwica mnie bierze jak slysze o takich gaziarzach
te auta dobrze chodza na 2gen bez zadnych alakomputerow a jak zalozyl gaz to po jakiego h... bral sie za blaszke?!
a jak ci sie niepodobal mikser to trza bylo zalozyc blosa...
to jakis czub! i radze zmienic machera
pozdr

Teraz to ja to wiem ,że on nie ma pojęcia ale już jest trochę za późno a znalezienie kogos kto ma pojęcie o ke jetronicu w okolicach Białegostoku to jak szukanie igły w stogu siana i graniczy z cudem.
Zapomniałem dodać ,że instalke z gazem co mam teraz też założył ale nie ustawił - ponieważ jak powiedział nie miał pojęcia ,że moja Landi (LIS) różni się w ustawieniach z Landirenzo (IGS). No i kolejna pomyłka :<
Tak szczerze powiedziawszy to chyba mu teraz za tą instalkę chyba nie zapłacę i tyle.
i tak oto jeżdżę na Pb

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 10:53:19 
Użytkownik

trza bylo pierwsze popytac poszukac na forum i np poswiecic dzien i tu przyjechac
mnie gaz kosztowal 14stowek prawie 2 lata temu wiec mysle ze by ci sie oplacilo ale teraz mozna gdybac
nieplac mu :diabel:
pozdr

punk's not death

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 11:35:43 
Użytkownik

Siemasz Lukas 78.Jest jeden kumaty gosc od takiego wtrysku.Jest to przy ul.27 Lipca w Bialymstoku.Jak bede znal dokladny adres to dam znac.Zeby nie fakt ze gosc ruszal przeplywke to wskazywaloby to na lewe powietrze albo czujnik temp.Zakladam ze sklad mieszanki jest nieodpowiedni jesli wsadzil lapy do regulacji .Ale to jeszcze nie koniec swiata .Moglibysmy polukac co tam u Ciebie jest nietak.Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 16:49:27 
Użytkownik

El-Fuego napisał(a):
Siemasz Lukas 78.Jest jeden kumaty gosc od takiego wtrysku.Jest to przy ul.27 Lipca w Bialymstoku.Jak bede znal dokladny adres to dam znac.Zeby nie fakt ze gosc ruszal przeplywke to wskazywaloby to na lewe powietrze albo czujnik temp.Zakladam ze sklad mieszanki jest nieodpowiedni jesli wsadzil lapy do regulacji .Ale to jeszcze nie koniec swiata .Moglibysmy polukac co tam u Ciebie jest nietak.Pozdro

Byłbym wdzięczny El-Fuego za ten adres, może w końcu ktoś zrobiłby coś co potrafi a nie uczył się na moim silniku .
krew mnie zalewa na takich ludzi jak mój koleś od gazu
przy okazji może też podpowiesz mi kto może w B-stoku ustawić gaz Landi LIS - wtrysk ciągły .Chodzi mi o wgranie mapy wtrysku i ogólną regulację. :580:

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2006 10:15:25 
Użytkownik

Lukasik pracuje w takiej firmie gdzie sie zajmuja takimi rzeczami i jest niedaleko od tego speca od wtryskow.Jak zlapie dzisiaj Lukasika to z nim pogadam.

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2006 10:47:55 
Użytkownik

El-Fuego napisał(a):
Lukasik pracuje w takiej firmie gdzie sie zajmuja takimi rzeczami i jest niedaleko od tego speca od wtryskow.Jak zlapie dzisiaj Lukasika to z nim pogadam.

Super ,czekam na posta
No i oczywiście z mojej strony będzie duuuży browar za pomoc :piwo:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1