.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:21:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pomocy - jak dorzucic kilka koni ?
PostNapisane: 07.mar.2006 22:29:10 
Użytkownik

mam b4 z 92r. 2.3E w standarcie jest 130kM , porobiłem dużo rzeczy aby lepiej śmigał, nawet zregenerowałem głowicę łącznie ze splanowaniem, wrzuciłem duzo nowych części - ala nie wie co i jak przerobic żeby dołozyc mu kilka koni?
moze ktos wie i chciałby podzielic sie wiedzą?

pozdrawiam
Bogdan

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 06:54:43 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Najtaniej i bez problemu to sprzedac i kupic B4 2,8,a swoja drogą to po co kupowałeś auto które nie spełnia Twoich oczekiwań???

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 07:31:36 
Użytkownik

cze troche dlubalem w tym temacie co prawda to byl maluch do KJS ale zawsze.
wiec mozesz zmienic walek rozrzadu np od swiatka ,heinricha a najlepiej jaki zachodni (swiatka niepolecam),obrobic komory spalania i kanaly dolotowe i wylotowe glowice juz splanowales wiec trzeba by troche porzezbic zeby stukowego niebylo (nawet jesli masz czujnik spalania stukowego )w zwiekszanie pojemnosci raczej niebedziesz sie bawil bo to spore koszta wiec odpada.niewiem jaki masz dokladnie ten silnik czy k-jet,ke-jet wiec napisz cos dokladniej. No i jeszcze wydech ale to tylko na hamowni a nie jakies przerobki samowolne chyba ze wywalenie katalizatora i prosta rurka zamiast niego.
Niewiem czy jestes swiadomy tego ze kazde zmiany w silniku pociagaja za soba nastepne i nas... wiec wedlug mnie albo robisz wszystko albo nic.ten silnik ma duze rezerwy ale wiaze sie to ze spora kasa (inny kolektory walek zawory wydech tego sie nieda zrobic w garazu zeby auto smigalo i niezdechlo po kilku tys km trzeba wszystko wyliczac miezyc itp wiem to z doswiadczenia na kaszlu gdzie rozne eksperymenty sie robilo i auto zasuwalo jak glupie ale przeez dwa-trzy dni pozniej rozbiorka i szczena opadala ato tlok wypalony korbowod sie urwal itp.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 07:37:47 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Odpuść temat bo i tak skończy się na "gdybaniu". Wielu pytało ale żaden jeszcze nie pokazał takiego cuda po przeróbce.

BTWTommi .Ryki fajne miasto znam tam kilka osób :):

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 07:44:40 
Użytkownik

A tak wogóle to czego oczekujesz od tego przerobionego silnika ze bedzie elastyczny mial dobra góre czy dól to podstawowe pytanie na ktore musisz znac odpowiedz bo jesli chcesz miec to wszystko naraz i jeszcze zeby malo palil i byl tani w utrzymaniu to lepiej niz fabryka niezrobisz.Wszystko zalezy od twojego portfela.
Sorki za ten wywód ale temat mnie poruszyl ide cos popsuc przy audicy.
POZDRO

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 07:46:28 
Klubowicz

Kolega tommi dobrze prawi - polac mu. Masz w ogole LPG w swoim wozie ??

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1