.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 03:28:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: AUDI 80 1987r 1,6 D 350 tyś <- proszę o pomoc
PostNapisane: 16.mar.2006 20:41:26 
Użytkownik

Witam, mam do kupienia audi jak w tytule, goła wersja, buda w dobrym stanie, za ok. 3500 zł. Technicznie sprawny, jedynie tylne amory już do wymiany.
Proszę o wypowiedzi użytkowników audi 80 z podobnych roczników jak to autko się sprawuje, czy jest niezwodne i ekonomiczne? Wcześniej nie miałem styczności z Audicami, dlatego poważnie się zastanawiam, jestem studentem i ciężko będzie mi wyskrobać później pieniądze na ciągłe naprawy. Proszę o szczere opinie
Pozdr! :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2006 20:45:22 
Użytkownik

Auto: C7
Szczerze jak nie masz kasy na naprawy to daj sobie na luz z tą audicą za 3.5 :D :peace: .Chyba,że znasz to auto to co innego :P

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2006 21:00:01 
Użytkownik

wiesz, to jest goła wersja bez elektroniki, ja wychodze z zalożenia, że im mniej bajerów tym mniej usterek. Gościu odpalił przy mnie silnik po 3 miesiącach postoju (stała na pewno, bo przed moim blokiem ;]), i odpalił za drugim zakręceniem, od razu wskoczył na równiutkie obroty. Sprzęgło skrzynia chodzi elegancko (skrzynia 5). Dlatego wygląda na na prawdę dobry stan techniczny, ale chciałbym mimo wszystko posłuchać więcej komentarzy, czy jest coś, co notorycznie się psuje w tych autach ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2006 21:31:12 
Użytkownik

W prawie 20 letnim autku zawsze znajdzie się coś do wymiany . Ja mam niunie tylko 3 lata młodszą i jestem bardzo zadowolny.

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2006 21:40:06 
Użytkownik

fid3k napisał(a):
wiesz, to jest goła wersja bez elektroniki, ja wychodze z zalożenia, że im mniej bajerów tym mniej usterek. Gościu odpalił przy mnie silnik po 3 miesiącach postoju (stała na pewno, bo przed moim blokiem ;]), i odpalił za drugim zakręceniem, od razu wskoczył na równiutkie obroty. Sprzęgło skrzynia chodzi elegancko (skrzynia 5). Dlatego wygląda na na prawdę dobry stan techniczny, ale chciałbym mimo wszystko posłuchać więcej komentarzy, czy jest coś, co notorycznie się psuje w tych autach ? :)
to, ze chodzi fajnie to znam z autopsji... przekrecilem swoim TD juz 2000 z hakiem i we wtorek na parkingu szkolnym chcac jadac do domu uslyszalem nagle lozysko wyciskowe na sprzegle..Chcialem zaznaczyc, ze ledwo co zarobione pieniadze tydzien wczesniej zdazylem wydac na akumulator i radio to nieco pozniej trafilo mi sie wymienic owa usterke. Sprzeglo mam zamowione firmy Sachs i kosztuje 470zl takze uwazaj z tym dobrym stanem technicznym bo 3500 to cos malo chce... Dzisiaj chodzi dobrze nagle jutro mozesz wydac mnostwo forsy, pamietaj o tym.

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2006 23:16:33 
Użytkownik

No kupię za 6 tysięcy i też coś może walnąć za moment.
Miałem 2 maluchy: pierwszy kupiony za 450 zł, żyleta nie do zdarcia, drugi za 1000 zł, dołożyłem 1500 żeby jeździł i sprzedałem ledwo za 700 bo nie jeździł :P
A jak stoi sprawa z cenami części? Słyszałem że dużo tego jest na szrotach ?
Biorę pod uwagę jeszcze kadetta jakiegoś, ale one gniją. Proszę o podpowiedź :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1