.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 23:51:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak >ZMIĘKCZYĆ< zawieszenie a4
PostNapisane: 20.mar.2006 17:53:32 
Użytkownik

Kupuje a4 '97 1.8T 150km, i z tego co wiem, ma ona utwardzone zawieszenie fabrycznie (ten model i V6 -tak czytałem) a ja wole konfort, i ponieważ nie jestem specjalistą od aut, niewiem co trzeba zrobić aby je zmiękczyć choćby do poziomu "normalnego" a4 :): które i tak jest twardawe. Wymienić sprężyny? Amortyzatory? jedno i drugie? Może można jakoś zmiękczyć amortyzatory u mechanika? a jak zmienić to na jakie? Sprężyny chyba używane ew. regenerowane?
Może ktoś to robił? bo jak utwardzić to łatwo znaleźć, a ja nie jeżdze rajdowo i lubie jak auto ma kopa ale jest wygodne.
Pomocy[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 18:40:13 
Klubowicz

A jesteś pewien, że potrzebujesz zmiękczać to zawieszenie? Może jest to tylko kwestia przyzwyczajenia, i na tym utwardzonym będzie się całkiem przyjemnie jeździło?
O moim seryjnym zawieszeniu kumpel, właściciel pneumatycznej Xantii, powiedział, że jest bardzo twarde :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 19:06:51 
Użytkownik

Mozesz wymienic kola na normalno profilowe - tzn. 16 cali z duzym profilem - 50 :D :D

Ale ja takie mialem w mojej i teraz wszystko idzie na twarde... 18"x40 + 1.5 w dol i bilsteiny jak kamienie :D :D :D Nadchodzeeeeeeee ;-)

Tytuł: Re: jak >ZMIĘKCZYĆ< zawieszenie a4
PostNapisane: 20.mar.2006 19:50:35 
Moderator

and00 napisał(a):
Kupuje a4 '97 1.8T 150km, i z tego co wiem, ma ona utwardzone zawieszenie fabrycznie (ten model i V6 -tak czytałem) a ja wole konfort, i ponieważ nie jestem specjalistą od aut, niewiem co trzeba zrobić aby je zmiękczyć choćby do poziomu "normalnego" a4 :): które i tak jest twardawe. Wymienić sprężyny? Amortyzatory? jedno i drugie? Może można jakoś zmiękczyć amortyzatory u mechanika? a jak zmienić to na jakie? Sprężyny chyba używane ew. regenerowane?
Może ktoś to robił? bo jak utwardzić to łatwo znaleźć, a ja nie jeżdze rajdowo i lubie jak auto ma kopa ale jest wygodne.
Pomocy[/b]

A jechałeś kiedyś A4 z jednym z tych 2 silników które wymieniłeś??Bo jak nie to proponuje sie przejechać.Jeździłem 1.8T przez 8 lat i uwierz mi , że zawieszenie w tym aucie jest bardzo komfortowe i nic nie trzeba zmiekczać.

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2006 06:37:26 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Kolego najpierw kup pojeździj a potem mysl czy ci to potrzebne.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1