.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 23:50:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 i Silniki 2.4 , 2.8
PostNapisane: 22.mar.2006 10:43:15 
Użytkownik

Witam serdecznie.

Jestem nowym forumowiczem i mam zamiar zakupic Audi A6 z silnikiem 2.4 lub 2.8 a dokladnie sprowadzic z Niemiec.
A wiec mam pare pytan co do tych samochodow i w/w silnikow

1. Jak sie sprawuja te silniki ??
2. Jak chodza na gazie ??.
3. Jakie maja usterki i ustereczki ??

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2006 12:05:44 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Witaj. :peace: 2.8 jest sprawdzony nie tylko przeze mnie.Zero awarii ,konkretny jak dla mnie kop,przebiegi ponad milion km się już zdarzają bez kapitalnego remontu.Spalanie 8 l.trasa w zimę przy normalnej jeżdzie,a w cyklu mieszanym 11/12.Mi nie spalił jeszcze nigdy więcej jak 13,5.Gazu nie opłaca mi się zakładać bo zwrócił by mi się dopiero po 3 może 4 latach przy dzisiejszych cenach.Mam ośkę i manual.Z quattro lub / i automatem zawsze spali więcej.Oszczędniejsza i silniejsza jest wersja silnika 2.8 V6 30v 193KM.Bo jest jeszcze 2.8 V6 chyba 12v 174KM. 2.4 jest mniej popularny i słabszy a jeśli chodzi o awaryjność przebiegi to nawet nie wiem i napewno nie ma tu tak dobrych opinii jak 2.8.Ale wiem że jeśli gaz to TYLKO sekwencja jeśli nie chcesz mieć problemów i to przy 2.8 i 2.4.Koszt 4500zł sekwencja<3500 po znajomości jak masz> i w granicach 2000 zł zwykły gaz<więcej pali,niszczy silnik,psuje się i rypie>Kupiłem 2.8 kierując się opiniami z Audiklubpolska i jestem bardzo zadowolony.Wejdż jeszcze na szukajkę.Pozdrawiam :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1