student4ec1 napisał(a):
Hej..........
"Szukajka" niestety u mnie nie funkcjonuje dzisiaj, więc bez tyrki proszę
Zrobiłem sobie ogólny przegląd auta
Ściągnełem wąż powietrza z turbiny (przepływka-turbina) zakręciłem łopatkami - kręcą sie swobodnie, ale wyczułem delikatny luz na wałku (tak to się chyba nazywa).
Słyszałem opinię, że to normalne, iz jest delikatny luz - pytanie do Was, głębszych znawców tematu, czy to jest prawidłowe. Auto zbiera się normalnie, bączka puści sobie tak normalnie (standard), oleju praktycznie nie bierze. Na wyższych obrotach, tych końcowych (brak obrotomierza) czasami słychać świst.....
Czy to normalne objawy, czy powoli rozglądać się za nową turbinką??
i jeszcze pytanko...
czy jest sens aby wymontować intercooler do przeczyszczenia i jak to najlepiej bezkolizyjnie zrobić??
1. Delikatny luz ponizej 1 mm na osi jest akceptowalny
2. Lekki świst nie wróży jeszcze końca turbiny, gdyby auto gubiło duzo oleju a węże od IC były korytem rzeki olejowej wtedy mógłbys się tym martwić.
3. Wyczyścić IC mozesz ale ... od zewnątrz, liście, błoto etc powodują spadek wydajności cieplnej tego elementu. Warto więce delikatnie karcherkiem i stosunkowo optymalnie dobranym cisnieniem, wodą z dodatkiem detergentu wymyć IC od zewnątrz. Od wewnątrz - jeśli w silniku nie ma myszy - nie ma prawa się zapchać.
powodzenia