.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 08:38:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 1.8 LPG] 5ty właściciel - problemów lista
PostNapisane: 28.mar.2006 10:58:40 
Użytkownik

Witam. W sumie piszę w imieniu brata który jest właścicielem tego Audi. Jeżdżą nim od miesiąca i jest z nim pare rzeczy nie tak.
1. wspomaganie kierownicy chodzi głośno tzn słychać jakies szmery jak krece kierownicą
2. wspomaganie działa wolno (tak mi sie wydaje) że z małym opóźnieniem.
3. kierownica nie odbija- trzeba kręcic, żeby wrócił do pozycji jazdy prosto (piszę tak szczegółowo żeby uniknąc niejsaności:) ) Gdzie szukać problemu?

4. Jak się jedzie szybciej powyżej 130 km\h auto wydaje mi się głośne. Słychac drażniace szmery jak by przy drzwiach lub tez szybach drzwi. Brat mi powiedział, że jechal innym audi o jest podobnie. Czy to normalne, czy może to nieszczelności?

5. Jeden z wiatraków w chłodnicy ma bardzo duży luz. To jest bodajże ten drugi który chłodzi też jak zgasimy auto. I mam takie pytanie: Jade z tym do mechanika i on chce wymienić cały wiatrak. A ja się zastanawiam czy nie wystarczy wymienić jakieś tulei lub czegoś. Niestety nie znam audi i nie wiem jak to jest rozwiązane. Wie ktos może?

Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam

Tytuł: Wspomaganie
PostNapisane: 28.mar.2006 12:26:11 
Użytkownik

Jeśli chodzi o wspomaganie to na pewno pompa wpomagania ci padła. Nawet nie dowiaduj sie w serwisie bo nowa to koszt ok 3500 tyś. (tak zażyczyli se u Sieńki w Białymstoku) ja miałem to samo i wysłałem do regeneracji http://www.eltek.net.pl/ bardzo wporządku firma i naprawde gorąco polecam!!Warto zapłacic troszke wiecej i miec pewność ze bedzie działac. Przestrzegam przed kupnem z allegro ja kupiłem i poszło 350 zł w błoto bo podziałała 2 miesiace u kolegi 1,5 m-ca a 3 znajomy jeździ juz 1,5 roku wiec nie ma regóły ale najczęscie te co sa na allegro są regenerowane gdzies w "krzakach" i nie ma nazwy ani etykiety cechu co sie tym zajmował a co za tym idzie nie ma gwarancji eltek daje gwarancje na 1 rok.
POZDRAWIAM

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1