.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.cze.2025 11:35:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3] PROBLEM ZE SKRZYNIA PO MYCIU SILNIKA ! PILNE !!!!!!!!!!
PostNapisane: 04.kwi.2006 21:23:44 
Użytkownik

Witam !

AUDI A3

Mam problem, otóż po umyciu silnika carsherem na myjni zaczely mi zle wchodzic biegi, przede wszystkim 1 / 3 / R , czasem nawet przy wrzucaniu biegu slychac zgrzyt. Sprzęgło zostało wymienione, ale nic to nie pomogło !

CO MOGŁO SIE STAĆ ? CZY KTOŚ MIAŁ MOŻE PODOBNY PROBLEM ?

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2006 08:11:07 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
To że umyłeś silnik na 100% nie ma większego wpływu na działanie skrzyni.Zbieg okoliczności.
Olej w skrzyni masz ?Ktoś to sprawdzał? Po co wymieniałeś sprzęgło skoro inne biegi wchodziły?
Skrzynia w dół i prawdopodobnie synchronizatory do wymiany.
Auto czasem nie było bite?
Więcej danych na autko no i uzupełnij profil ;-) .
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2006 08:51:48 
Użytkownik

no nie do konca...i nie sadze zeby byl to zbieg okolicznosci, bo kiedys też mylem i bylo to samo...jednak minelo po jakims czasie ( sprzeglo bylo wymieniane wlasnie zwiazku z tym, ale to nic nie pomoglo )...samochod byl myty od spodu, wiec moze woda pod takim cisnienienm cos wymyla ( jakis smar ) albo cos "ruszyła". Samochod nie byl bity, jest w bardzo dobrym stanie technicznym.

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2006 10:53:07 
Użytkownik

witam,mialem podobny problem z biegami ale nie podczas mycia silnika.w moim przypadku byla to wina regulacji,regulacja ta znajdowała sie przy skrzyni biegów do tej regulacji są dołączone dwa cięgna które są połączone z lewarkiem zmiany biegów.u mnie wystarczył jeden klucz ,którym popuściłem śrube i przesunołem ten mechanizm w lewo czy prawo,jest to otwór w kształcie fasolki i mozna przesuwać to w dwie strony.u mnie (nie wiem jakim cudem) było to rozregulowane.pozdrawiam.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1