.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 20:50:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ ALL - AUDI] Łożyska Master Sport - opinie
PostNapisane: 25.kwi.2006 09:42:16 
Użytkownik

Witka, czy macie jakieś przemyślenia albo opinie na temat łożysk firmy niemieckiej - Master Sport. Chce wymienić w swojej B4 przednie i mam okazje kupić. Dają 2 letnią gwarancje i cena też nie jest taka jak SKF, jakość pewnie też nie taka ale mówią ludzie że są niezłe.

Tytuł: Re: [ ALL - AUDI] Łożyska Master Sport - opinie
PostNapisane: 25.kwi.2006 10:05:54 
Użytkownik

Artur Szczepaniak napisał(a):
Witka, czy macie jakieś przemyślenia albo opinie na temat łożysk firmy niemieckiej - Master Sport. Chce wymienić w swojej B4 przednie i mam okazje kupić. Dają 2 letnią gwarancje i cena też nie jest taka jak SKF, jakość pewnie też nie taka ale mówią ludzie że są niezłe.

na chińską suszarkę do włosów za 8.5 pln tez dają 2 letnią gwarancję tylko że komu potem sie chce o to walczyć? poza tym założysz prawidłowo skf fag czy inne łożysko firmy naprawdę renomowanej a nie z fabryki w chinach, indiach czy bóg wie gdzie to posłuży długi czas a to master sport jak ci się gdzieś w trasie rozsypie to szybciutko zrozumiesz skąd wzięła sie jego niska cena. ale do odważnych świat należy - miłem klientów którzy piłowali pilnikami bieżnie na łożyskach, rozgrzewali łozyska palnikami, nabijali młotkiem, i bóg wie co jeszcze robili i potem był płacz i zgrzytanie zębów.

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2006 11:05:51 
Użytkownik

człowieku wyluzuj bo dostaniesz zawału ! Pytam siętylko grzecznei co sądzicie na temat produktów tej firmy - jest z Niemiec. nigdzie nie napisałęm że bede sam zakładał łożyska.

Tytuł:
PostNapisane: 25.kwi.2006 11:46:29 
Użytkownik

człowieku wyluzuj bo dostaniesz zawału ! Pytam siętylko grzecznei co sądzicie na temat produktów tej firmy - jest z Niemiec. nigdzie nie napisałęm że bede sam zakładał łożyska.

jestem wyluzowany kolego:) rozumiem tez to że nie każdego stać na skf. ale jedna rzecz zawsze mnie wkurza a mianowicie to że jakaś forma tworzy markę "Master Sport" na przykład wkłada w pudełką jakąś chińszczyznę i sprzedaje jako niby niemieckie o 10 czy 15 % taniej niż SKF czy FAG. lepeij kupić jakiegoś CX - uczciwie zapłacić ze świadomością że to chińczyk.

Tytuł:
PostNapisane: 26.kwi.2006 04:29:55 
Użytkownik

Co do firmy SKF, nie wiem czy koledzy wiedzą że firma proukuje łożyska także w Afryce Pn i Azji... te łozyska trafiają potem na rynek takze UE. Jak widać miejsce produkcji nie musi znacyc wiele wiecej niz tańsza siła robocza.
Co do jakości ... no właśnie zobaczymy czy opinie na temat produktów nie poleca na łeb ...

Tytuł:
PostNapisane: 26.kwi.2006 06:04:18 
Użytkownik

Co do firmy SKF, nie wiem czy koledzy wiedzą że firma proukuje łożyska także w Afryce Pn i Azji... te łozyska trafiają potem na rynek takze UE. Jak widać miejsce produkcji nie musi znacyc wiele wiecej niz tańsza siła robocza.
Co do jakości ... no właśnie zobaczymy czy opinie na temat produktów nie poleca na łeb ...

oczywiście że wiedzą. wiadomo tez że nawet w obrębie fabryk skf w samej unii są różnice w jakości np SKF z włoch to nie to samo co SKF z Belgii. poza tym SKF posiada także fabrykę na ukrainie:) która produkuje łożyska kolejowe.

Na jakość łożyska składa się kilka czynników takich jak konstrukcja, jakość maszyn użytych do jego produkcji i co najważniejsze stal łożyskowa. o ile konstrukcję można zerżnąć, maszyny zakupić o tyle produkcja dobrej jakości stali łożyskowej to już inna bajka. skf tylko dzięki wprowadzeniu nowego stopu stali zwiększył trwałość ( w skrócie mówiąć) łożysk o ok 20% seria łożysk EXPLORER.
p.s. nie pracuję w skf tylko w konkurencji ale szacunek dla marki posiadam:)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1