.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 13:30:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [2.0 abk coupe] Jaki Tlumik Wybrac co coupe 93r.
PostNapisane: 04.maja.2006 21:28:48 
Użytkownik

Czesc szukam jakiegos tlumika do swojego coupe ( 93r.) i niewiem na jakie tlumiki patrzec ( a dokladnie jakiej firmy ) poniewaz chce tlumik sportowy ale zeby byl z leciutkim pomrukiem naprawde leciutkim ( poniewaz jakos nie pasuje mi glosny tlumik wygladajacy jakbym komus kawalek rynny podprowadzil :P ) i jesli ktos ma to moze jakies zdjecia coupe z jakas koncowka ladna wydechu bo niemam tez pomyslu czy wlozyc koncowke owalna czy okragla czy jeszcze jakas inna :zly:

BYŁO:
Audi Coupe 93r. 2.0 115 KM
http://audicoupe.sol.pl/galeria/view_al ... me=album68

AlsoKnowAs Labek

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 00:20:57 
Użytkownik

Ja u siebie od razu po kupnie Coupe NG założyłem końcowy tłumik KM'a z owalną, dużą końcówką, która znakomicie wkomponowała się w zderzak (żeby tak się stało końcówka musi być zadarta ku górze). KM ma to do siebie, że podbija mocno dźwięk silnika, co w moim przypadku (silnik R5) jest fantastycznym doznaniem dla ucha, jednak co by nie powiedzieć stosunkowo głośnym. Zaletą tłumików KM'a jest w miarę niska cena, jakościowo też nie jest źle, użytkuję już 2 lata i nie ma żadnych problemów. Tłumiki firmy Ulter natomiast wydają nieco bardziej basowy dźwięk, żeby się rozkręciły potrzeba zrobić kilka tys. kilometrów. Jakościowo podobnie jak KM (końcówka z nierdzewki itd.), jednak nieco drożej. O innych firmach typu Remus czy Supersprint nie będę się wypowiadał, ponieważ nigdy ich nie użytkowałem i jest to inna półka cenowa.

Co do wyglądu to jeśli miałbym jeszcze raz kupować wybrałbym tłumik z dwiema okrągłymi końcówkami, oczywiście srebrnymi bez żadnych udziwnień, nacięć itp. ponieważ nadaje to autku bardziej sportowy charakter i w ogóle lepiej wygląda.

Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 05:59:11 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Na twoim miejscu założył bym okragłą końcówke, ewentualnie jakąś dyskretną dwururkę ;-)

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 06:59:51 
Użytkownik

Ja choruję na coś takiego.
http://www.mtuning.pl/sklep/product_inf ... cts_id=280
Z tym że ta złączka idzie do kosza i każdy tłumiczek podłączony odrębnie do każdej głowicy :P

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 20:52:14 
Użytkownik

Tylko teraz jaki tlumik wybrac zeby dawal dyskretny bas a nie zeby mnie slyszeli trzy osiedla dalej ze sie zblizam :P

BYŁO:
Audi Coupe 93r. 2.0 115 KM
http://audicoupe.sol.pl/galeria/view_al ... me=album68

AlsoKnowAs Labek

Tytuł:
PostNapisane: 05.maja.2006 21:51:41 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Ja na Allegro za 280 używanego Remusa znalazłem podwójna końcowka ,orginal puszka.Jest głośniej ale nie tak głośno jak KM.Ulter jakościowo też jest dobry i jako nowy nie drogi.Polecam ci -pilnuj allegro>remus bo czasami fajne używane wyskakują.Jak chcesz mieć cichy pomruk i fajny wygląd to tylko same końcówki w orginalną puszkę wspawaj.To chyba jest jedyne wyjście.Zobacz to np.http://www.allegro.pl/item101089934_tlu ... remus.html

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1