.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 06:14:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wspomaganie
PostNapisane: 04.maja.2004 08:19:05 
Użytkownik

Witam,
mam problem ze wspomaganiem kierownicy w audi coupe 94r. Około 1 miesiąca temu po przejechaniu około 20 km usłyszałem dziwny dzwięk nawet przy lekkim skręcaniu kierą, zajrzałem do zbiorniczka z płynem od wspomagania a tam pusto (około tyg wcześniej sprawdzałem stan i był OK). Uzupełniłem brak, weszło jakieś 2 setki i przez miesiąc często sprawdzałem i nie ubywało. W ostatni weekend byłem na dłuższej wycieczce i po przejechaniu około 250 km płyn wyciekł i od tego momentu zaczełą się dolewanie średnio co 100-150 km. Po prorocie do domu sprawdziłem i pod maglownicą jest mokro od płynu, ale na postoju mimo kręcenia kierownicą przez dłuższy czas nie dało zlokalizować się wycieku.
Skąd może być ten wyciek, będę wdzięczny za wszystkie uwagi.

Tytuł:
PostNapisane: 04.maja.2004 14:33:19 
Użytkownik

zdejmij manżete z magla i wytrzyj magiel do sucha i wtedy lokalizuj wyciek
prawdopodobnie padł plastikowy oring na czpieniu tłoczyska
zestaw naprawczy do magla kosztuje ok.150 pln

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2004 11:46:02 
Użytkownik

po sprawdzeniu siłowniaka nie zlokalizowałem wycieku. Natomiast zauważyłem, że zaczyna ubywać płynu gdzy prędkość z jaką jadę przez dłuższy czas oscyluje w granicach 140 i więcej. Do 130 jeśli ubywa to w niezauważalnym tempie. Czy ma przy większej prędkości jest wyższe ciśnienie w układzie i wtedy dopiero zaczyna cieknąć?
Dzięki za wszelkie pomysły

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2004 18:18:52 
Klubowicz

jezeli sam nie mozesz zlokalizowac wycieku popros kogos aby wsiadł do twojego samochodu przygazował lekko i pokrecił kierownicą wtedy idzie ciśnienie i powinieneś zlokalizowac wyciek ja tak zrobiłem i okazało sie że przetarł mi sie wąż ciśnieniowy
Pozdrawiam

Golf III też wozidełko ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1