MariuszD napisał(a):
Na sile prubujesz byc madrzejszy...ale to twoja sprawa. Paliwo ucieka na benzynie - bo nie tylo samym gazem silnik zyje.
A z tym przekroczeniem mieszanki to juz przesadziles. Jakos nigdy mi to nie wywalilo, ale popdawalem rozsadne wartosci do ECU. Ale jak odlaczylem to tak wywalilo.
Niech ci bedzie ze zemby zjadles na ustawieniach silnika.

Ja mam swoje pomiary, testy i swoje zdanie. Co z tego ze pisalem o tym kiedys to teraz inni sa madrzejsi jak to poczytaja. Normalna kolej rzeczy.
Nasze zdania nie sa rozbierzne tylko probujesz cos udowodnic....co nie wiem. Ale nie wierze ze jak odlaczysz sonde Lambda, a potem ja podlaczysz to sterownik chodzi optymalnie i nie ma zadnego bledu. Masz jakis hamerykanski sterownik. A jak chcesz jezdzic tylko na gazie to kup cos innego, a nie Audi, bo szkoda mi jej.
tak sie dzieje poniewaz mamy inne ECU

nie twierdze ze majac taki silnik jak TY moje ustawienia beda dobre. ECU w ABT jest proste i widocznie takie utawinia sa ok. nic nie probuje udowodnic to sa tylko moje doswaidczenia z tym silnikiem zwiedzilem nie zliczona ilosc gazownikow i zawsze byly problemy z jazda na benie a jezdzac tylko na gazie nie kombinowal bym z ustawiniami bo po co
chcialem tylko komus pomoc a widzac takie kometarze to mi sie odechciewa

widac nie znam sie na niczym